Médiá tvrdia, že Gáborík už mával fanúšikom na rozlúčku

SITA|12. apr 2009 o 09:33

Slovenský hokejista Marián Gáborík sa v piatok lúčil s fanúšikmi Minnesoty, keďže dres Wild už ako hráč domáceho tímu nemusí obliecť.

MINNEAPOLIS. Po sezóne mu totiž vyprší zmluva, stane sa voľným hráčom a môže odísť do iného klubu.

Gáborík je spolu s trénerom Jacquesom Lemairom neodmysliteľnou súčasťou Wild od prvého dňa klubu v NHL. Táto kapitola sa však možno po sezóne 2008/2009 skončí. Dvadsaťšesťročný Gáborík, ktorý si ako jediný zo súčasného kádra pamätá na prvý zápas Wild v NHL, už odmietol niekoľko návrhov na kontrakt. Lemaire zasa možno na trénerskej lavičke skončí. Kouč však tvrdí, že to nie je iba v jeho rukách.

Gáborík sa po piatkovom víťazstve 8:4 nad Nashvillom lúčil s fanúšikmi dlhšie ako zvyčajne. Podľa denníka Star Tribune počas emotívnych chvíľ akoby mával na rozlúčku. Trenčiansky odchovanec ostal po poslednom domácom zápase Wild v tejto sezóne na ľade sám, pomaly obkrúžil celé klzisko, mával fanúšikom a hodil aj puk do hľadiska. Diváci svojej hviezde nadšene aplaudovali.

Gáborík je s 217 gólmi a 434 bodmi lídrom historických štatistík Wild. "Títo fanúšikovia sú neuveriteľní, vypredali každý zápas. Bolo veľmi zábavné hrať pred nimi. Uvidíme, ako to celé dopadne, ale bolo úžasné hrávať pred 18 000 divákmi," povedal pre Star Tribune Marián Gáborík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Médiá tvrdia, že Gáborík už mával fanúšikom na rozlúčku