08.02.2022 00:00
Deň 4
Peking 2022
Koniec

Zlato už má vďaka Ledeckej aj Česko. Pozrite si medailovú bilanciu

Ester Ledecká oslavuje v Pekingu zlato.
Ester Ledecká oslavuje v Pekingu zlato. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. feb 2022 o 16:29 (aktualizované 8. feb 2022 o 17:05)

Aspoň jednu medailu na ZOH v Pekingu už získalo 22 krajín.

PEKING. V medailovej bilancii krajín na ZOH 2022 v Pekingu je aj po štvrtom súťažnom dni Švédsko, ktorá zatiaľ ako jediné získalo štyri zlaté medaily.

Švédi si v Pekingu vybojovali zatiaľ šesť medailí (4-1-1), v utorok si tú s najcennejším odleskom vybojovala Jonna Sundlingová, ktorá v behu na lyžiach triumfovala v šprinte voľnou technikou. Druhá priečka medzi krajinami patrí Holanďanom, ktorí majú tri zlaté, tri strieborné a jednu bronzovú.

Na tretej pozícii sú domáci Čiňania a Nemci s troma zlatými a dvoma striebornými medailami.

Domáce farby v utorok potešila 18-ročná americká rodáčka Eileen Gu, ktorá v akrobatickom lyžovaní ovládla big air pri jeho premiére pod piatimi kruhmi.

V zjazdovom lyžovaní bol na programe super-G mužov, v ktorom Rakúšan Matthias Mayer obhájil titul v tejto disciplíne z Pjongčangu 2018 a keďže na ZOH 2014 v Soči bol víťazom v zjazde, stal sa prvým zjazdárom so ziskom zlatej medaily na troch za sebou idúcich olympijských sviatkoch.

Medzi snoubordistkami v paralelnom obrovskom slalome najcennejší kov obhájila Češka Ester Ledecká, ktorá v Pekingu bude obhajovať aj zlato v zjazdovom lyžovaní v super-G.

Aspoň jednu medailu na ZOH v Pekingu už získalo 22 krajín, z najcennejšieho kovu sa už tešili reprezentanti šestnástich štátov. V Číne rozdelili už 31 z 109 medailových kompletov naprieč pätnástimi športami.

V stredu 9. februára je na programe šesť finálových disciplín, v boji o medaily budú v slalome žien Petra Vlhová s Rebekou Jančovou. Do hry sa dostanú aj Tomáš Vaverčák s Matejom Zmijom v súťaži dvojsedadlových sánok.

Celková medailová bilancia na ZOH 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Zlato už má vďaka Ledeckej aj Česko. Pozrite si medailovú bilanciu