Mečíř by chcel každý deň proti Veľkej Británii bod

Slováci v glasgowskej Braehead aréne. Vpredu Miloš Mečíř, za ním Lukáš Lacko, Martin Kližan, Filip Polášek.
Slováci v glasgowskej Braehead aréne. Vpredu Miloš Mečíř, za ním Lukáš Lacko, Martin Kližan, Filip Polášek. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|9. feb 2012 o 14:34

Zápas Veľká Británia Slovensko rozbehnú v piatok Evans s Lackom. Domáci sú bez Andyho Murrayho.

Agentúrny článok bol nahradený autorským o 18.35

GLASGOW, BRATISLAVA. Pred víkendovým zápasom Veľká Británia - Slovensko v 1. kole I. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára v Glasgowe hovoria všetky čísla v prospech slovenského tímu. Domáci nastúpia bez svetovej štvorky Andyho Murrayho, ktorý si po Australian Open doliečuje chrbát.

„Naše šance na postup takto výrazne stúpli," povedal nehrajúci kapitán Slovenska Miloš Mečíř. „Ale vždy sa rozhoduje na kurte."

Máme najsilnejší tím, aký sme mohli postaviť

Žreb rozhodol, že v piatkových dvojhrách sa od 16.00 SEČ stretnú Daniel Evans (276. v ATP) - Lukáš Lacko (65.) a James Ward (158.) - Martin Kližan (120.). Na sobotňajšiu štvorhru od 14.00 nahlásili kapitáni Leon Smith a Mečíř deblových špecialistov Colin Fleming, Ross Hutchins - Filip Polášek, Michal Mertiňák. V nedeľu od 14.00 nastúpia najprv jednotky a po nich dvojky oboch mužstiev.

„Máme najsilnejší tím, aký sme mohli zostaviť. Chlapci cítia dobrú formu," hlásil z Braehead arény Mečíř. „Lacko hral minulý týždeň vo finále turnaja v Záhrebe, od utorka si zvykal na kurt s tvrdým povrchom a loptičky v Glasgowe. Verím, že dobre rozbehne tento zápas. V Davis Cupe platí, že najlepšie je každý deň získať aspoň bod."

Mertiňák by po sobote bral stav 2:1

Britských tenistov bude tlačiť vyše trojtisícové hľadisko v upravenej hokejovej hale vo veľkom nákupnom centre, kde hrá v britskej lige domáce stretnutia mužstvo Braehead Clan.

„Briti vravia, že na tenis bude vypredané," vravel do telefónu skúsený deblista Mertiňák. „Lukáš v príprave ukázal, že hrá vo veľkej pohode a ak pridá bod aj Kližo alebo my vo štvorhre, po sobote by to mohlo byť 2:1 pre Slovensko. Samozrejme, najlepší by bol stav 3:0."

Na víťaza tohto zápasu čaká v aprílovom 2. kole Belgicko, Slováci by znova cestovali za súperom. V septembri sa hrá play off o účasť v 16-člennej svetovej skupine, kde bolo Slovensko naposledy v roku 2006. Odvtedy je v „druhej lige" Davisovho pohára.

Súboj Veľká Británia - Slovensko vysiela STV na Dvojke v priamom prenose.

ico

1. kolo 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára:

Veľká Británia - Slovensko

piatok 16.00 Dan Evans - Lukáš Lacko, James Ward - Martin Kližan

sobota 14.00 Colin Fleming, Ross Hutchins - Michal Mertiňák, Filip Polášek

nedeľa 14.00 Ward - Lacko, Evans - Kližan

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mečíř by chcel každý deň proti Veľkej Británii bod