Slováci môžu postúpiť do semifinále už v pondelok. Má to však dve podmienky

Ak Slováci zdolajú Anglicko a Švédi nezvíťazia nad Poľskom, zverenci Pavla Hapala si už po druhom zápase zaistia postup zo skupiny.
Ak Slováci zdolajú Anglicko a Švédi nezvíťazia nad Poľskom, zverenci Pavla Hapala si už po druhom zápase zaistia postup zo skupiny. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|18. jún 2017 o 17:17

Futbalisti Slovenska do 21 rokov môžu byť po druhom zápase na majstrovstvách Európy istým postupujúcim z prvého miesta.

LUBLIN. Pôsobia veselo, bezstarostne a uvoľnene. Futbalisti národného tímu do 21 tokov sa neboja hovoriť o najvyšších métach. Veria si, že sa môžu rovnať s najlepšími v Európe, čo nebýva u slovenských športovcov bežné.

Slovensko - Anglicko

Hrá sa v pondelok 19. júna o 18.00 (vysiela TV Dajto), rozhoduje Mažeikaz z Litvy

Predpokladaná zostava: Chovan - Valjent, Niňaj, Škriniar, Mazáň - Lobotka - A. Rusnák, Chrien, Bero, Mihalík - Šafranko

Ďalší zápas A-skupiny: pondelok 19. júna, 20.45, Lublin: Poľsko - Švédsko

„Táto generácia možno už necíti to, čo platilo v minulom režime. Títo chlapci majú iné možnosti, priestor. Pre staršiu generáciu sa preto zdajú možno viac drzí. Zasa na druhej strane je táto generácia pozitívna, lebo nemá strach. Je dobré, keď si poviem, že viem, dokážem a som schopný aj vyhrať,“ vravel Oto Brunegraf, asistent trénera do 21 rokov.

Mladí Slováci odštartovali európsky šampionát víťazstvom nad domácim Poľskom, čo im ešte zvýšilo sebavedomie. Brankár Adrián Chovan upozorňuje, že sa nesmie stať, aby hráčom napršalo do nosa.

„Treba ich nie krotiť, ale skôr usmerňovať správnym smerom,“ tvrdí Brunegraf.

Pravou rukou trénera Pavla Hapala je už od roku 2007. Spoluprácu odštartovali pôsobením v Nitre, v Žiline v sezóne 2010/11 zisk titulu vyšperkovali účasťou v skupinovej fáze Ligy majstrov. A teraz spolu vybojovali postup na ME do 21 rokov.

Slovákov čaká v pondelok (o 18:00 vysiela TV Dajto) v Kielcach druhý zápas v základnej A-skupine proti Anglicku.

Slovákov stále podceňujú

„Angličania sú jednoznačným favoritom zápasu. Teraz sa pýšia, že sú úspešnou asociáciou v mládežníckom futbale, pred pár dňami získali titul majstra sveta do 20 rokov,“ dodal Brunegraf.

Na víťazstvo Slovákov je kurz okolo 4.25, na Anglicko 1.86, na remízu 3.6. Angličania v prvom zápase remizovali 0:0, keď Švédi premárnili penaltu.

Slováci sú stále považovaní za druhého najväčšieho outsidera turnaja, ale kurz na ich celkový triumf výrazne klesol. Kým pred ME by veľký šťastlivec či odvážlivec zarobil zhruba tridsaťnásobok, po zápase s Poľskom už iba pätnásťnásobok.

Tréner Hapal skákal od radosti. Takto Slováci zdolali Poliakov: fotogaléria

18.6.2017

„K futbalu patrí zdravé sebavedomie. Ak sa chceme vyrovnať Angličanom, ktorí oplývajú sebavedomím, aj my si musíme veriť, že to vieme. Nemôžeme ísť do toho so strachom. Aj my máme kvalitu,“ verí Brunegraf.

Slováci môžu byť po druhom zápase istým postupujúcim. Má to však dve podmienky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slováci môžu postúpiť do semifinále už v pondelok. Má to však dve podmienky