ME v krasokorčuľovaní sa blížia. Organizátori predstavili špeciálneho hosťa

Predseda  organizačného výboru Martin Letenay (vľavo) je s priebehom záverečnej fázy príprav spokojný.
Predseda organizačného výboru Martin Letenay (vľavo) je s priebehom záverečnej fázy príprav spokojný. (Autor: SITA)
Sportnet|21. jan 2016 o 12:51

Len niekoľko dní pred štartom majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní Bratislave oznámili organizátori hneď niekoľko zaujímavých správ pre fanúšikov. Bezplatná MHD, propagácia šampionátu, ako aj špeciálny hosť boli témou štvrtkovej tlačovej konferencie.

BRATISLAVA. Týždeň pred štartom ISU ME v krasokorčuľovaní sú organizátori s priebehom príprav spokojní. Veľkolepé podujatie si vzhľadom na prílev turistov vyžiada aj niekoľko zmien oproti dennej rutine, preto pripravil organizačný výbor v spolupráci s mestom Bratislava pre návštevníkov viaceré výhody.

ampiont sa bli. Zostva nm u necel tde.

Posted by ME Kraso 2016 on Wednesday, January 20, 2016

Fanúšikovia sa budú môcť stretnúť aj s fenomenálnym Jozefom Sabovčíkom, špeciálnym hosťom šampionátu.

Napriek pohodlnému priebehu príprav museli organizátori riešiť minimálny posun časového harmonogramu. Svoju účasť na ME totiž neodriekli len ruskí obhajcovia titulu v súťaži športových dvojíc Juko Kavagutiová a Alexander Smirnov.

"To, že krasokorčuľovanie je veľmi náročný šport, nám potvrdili práve zmeny na štartových listinách. Okrem ruského páru sa na ME nezúčastní ani jedna britská dvojica, ktorá sa rozpadla pre osobné nezhody. Vzhľadom na tieto fakty neodštartuje piatkový program športových dvojíc o 13.45, ale až o 14.00 h.," uviedol na štvrtkovej tlačovej konferencii predseda organizačného výboru Martin Letenay.

K priebehu príprav krátko dodal: "Všetko prebieha podľa našich plánov. Sme spokojní s úrovňou aj fázami prípravy."

Na európskom podujatí, ktoré sa vráti do Bratislavy po pätnástich rokoch, nebude chýbať špeciálny hosť. Je ním legendárny "Jumping Joe", dvojnásobný majster Európy Jozef Sabovčík.

"S Jozefom sme sa dohodli, že by vystúpil na záverečnej exhibícii. Vidieť ho priamo na ľade bude pre divákov isto obrovským zážitkom," konštatoval Letenay.

Práve na záver ME, 31. januára, uplynie 30 rokov od historického momentu. V ten istý deň roku 1986 skočil Sabovčík ako prvý na svete štvoritý skok na medzinárodnom ľade, niekdajší odpichnutý rittberger, dnes známy ako "toeloop".

Aj portov komenttori s fanikmi krasokoruovania.

Posted by ME Kraso 2016 on Wednesday, January 20, 2016

Na osobné stretnutie so Sabovčíkom sa môžu tešiť aj fanúšikovia, počas štvrtkových súťaží s ním organizátori pripravili autogramiádu.

"Pozdravujeme všetkých zo Salt Lake City. Balíme kufre a chystáme sa na ME. Celá rodina sa tešíme na Slovensko, o niekoľko dní sa uvidíme," povedal Sabovčík prostredníctvom odkazu na videu.

Pozitvna sprva: pecilnym hosom ISU majstrovstiev Eurpy 2016 v Bratislave bude Jozef Sabovk! Prv krasokoruliar,...

Posted by ME Kraso 2016 on Thursday, January 21, 2016

Organizátori veria, že práve prítomnosť krasokorčuliarskej legendy bude tou najlepšou motiváciou pre súčasných slovenských reprezentantov.

"Jozef je dosiaľ naším posledným medailistom. Je to už dávno, tridsať rokov. Verím, že jeho prítomnosť prinesie šťastie, ale aj športovú formu pre našich pretekárov. Výkonnostne z roka na rok stúpajú, a to nás teší. Ak by sa im v tomto roku nepodarilo siahnuť na medailu, verím, že v budúcnosti sa toho dočkáme," zaželal si Letenay.

Kvalitná mediálna a reklamná kampaň priniesla svoje ovocie. Lístky na sobotné programy a nedeľňajšiu exhibíciu záujemcovia v súčasnosti nezoženú.

Organizátori sa však snažia upraviť štadión tak, aby mohli do predaja pustiť ešte niečo vyše 200 lístkov.

"Na štvrtok a piatok máme ešte relatívne dosť vstupeniek. Záujemcom skutočne odporúčam, aby prišli na piatkový program žien, ktorý bude dramatický, navyše s našou Nicole Rajičovou. V súčasnosti sa snažíme uvoľniť ďalšie lístky do predaja. Odporúčam preto, aby diváci sledovali oficiálnu stránku šampionátu, pretože sektor B6 je počas hokeja určený na státie. Pracujeme na tom, aby sme v ňom namontovali ďalších 228 sedadiel," informoval Letenay.

Priebeh ME priláka do hlavného mesta množstvo fanúšikov. Organizátori preto dlhodobo spolupracujú so Slovenskou agentúrou pre cestový ruch (SACR), ktorá zahrnula podujatie do svojej zimnej kampane.

Slovenský šampionát dokonca propagovala v zemi krasokorčuliarskej elity - v Rusku.

„Počas celého druhého polroka 2015 sme komunikovali ME na významných veľtrhoch cestovného ruchu v zahraničí. Priamo v priestoroch štadióna Ondreja Nepelu budeme mať ako SACR pripravený infostánok, kde budeme poskytovať informácie fanúšikom a návštevníkom. Od začiatku januára spustila SACR zimný reklamný spot, na televíznej stanici Eurosport, ktorá bude šampionát aj vysielať. Vysielame aj na významnom informačnom kanáli Slovakia.travel, ktorý má ročnú návštevnosť vyše 2,5 milióna internetovvých užívateľov,“ informoval hovorca Slovenskej agentúry pre cestovný ruch Martin Šebesta.

1524597_10151800627942531_920026919_n.jpg

SACR v posledných mesiacoch venovala propagácii podujatia, respektíve Slovenska ako takého, značnú pozornosť. Foto: facebook (Slovenská agentúra pre cestovný ruch)

Organizácia šampionátu si vyžiada niekoľko zmien aj v oblasti každodenného života v Bratislave.

Jednou z kľúčových otázok fanúšikov krasokorčuľovania na Slovensku je doprava. Tá býva často najťažším aspektom športového podujatia.

Mesto preto pripravilo pre návštevníkov šampionátu možnosť bezplatného cestovania MHD.

„Mesto Bratislava chce toto podujatie podporiť veľmi aktívne a jednou z foriem podpory je aj ponúknutie bezplatnej MHD. To znamená, že návštevníci podujatia, ktorí si zakúpia vstupenku budú mať jazdu v MHD v deň platnosti vstupenky zadarmo. Druhou skupinou, ktorá bude jazdiť zadarmo, sú organizátori a akreditovaní novinári,“ ubezpečil primátor mesta Bratislava Ivo Nesrovnal.

Mesto Bratislava tým chce podporiť mestskú hromadnú dopravu, pokračoval Nesrovnal, ktorý na tlačovej konferencii vyjadril aj svoju radosť nad tým, že sa podobné vrcholové podujatie vracia do Bratislavy.

„Tým, že očakávame obrovský záujem o podujatie, dbáme o zvýšenú čistotu. Mesto bude zosilnene čistiť verejné priestranstvá, vyprázdňovať koše a dbať o to, aby sme sa prezentovali ako kultúrne a čisté hlavné mesto,“ dodal na záver bratislavský primátor.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»ME v krasokorčuľovaní sa blížia. Organizátori predstavili špeciálneho hosťa