ME mužov 2022 v hádzanej chcú okrem našich spolu aj Francúzsko, Španielsko a Belgicko

Slovenský brankár Richard Štochl.
Slovenský brankár Richard Štochl. (Autor: TASR)
SITA|7. dec 2016 o 16:40

Spoločná slovensko-česko-maďarská kandidatúra usporiadanie majstrovstiev Európy v hádzanej mužov 2022 má silného konkurenta.

PARÍŽ. Avizovaná spoločná kandidatúra Slovenska, Česka a Maďarska na usporiadanie majstrovstiev Európy v hádzanej mužov 2022 bude mať zdatných konkurentov. Podľa oficiálnych informácií by potenciálnym súperom Slovákov, Čechov a Maďarov mal byť ďalší triumvirát Francúzsko, Španielsko a Belgicko.

S novým formátom

Kontinentálny šampionát sa o šesť rokov druhýkrát uskutoční v novom formáte s 24 namiesto súčasných 16 tímov, pričom premiéru bude mať v roku 2020, keď sa toto veľké podujatie podujalo zorganizovať trio Rakúsko, Nórsko a Švédsko.

Francúzsko má skúsenosti s usporiadaním veľkých turnajov, v januári 2017 bude tretíkrát hostiteľom MS mužov, ale ME sa v "krajine galského kohúta" ešte nekonali. Španielsko privítalo kontinentálnu elitu v mužskej hádzanej naposledy v roku 1996 a Belgicko sa na ME doteraz ani nekvalifikovalo.

Uvažujú aj v Rusku

Podľa plánov zverejnených na nedávnom kongrese Európskej hádzanárskej federácie (EHF) v St. Wolfgangu by sa v Belgicku hrali zápasy jednej, vo Francúzsku troch a v Španielsku dvoch základných skupín. V hlavnej fáze by sa pokračovalo na francúzskom a španielskom území, pričom šampionát by vyvrcholil zrejme v Paríži.

Ďalší uchádzač o ME 2022 by mal byť z východnej Európy. Ešte v marci vyslovil prezident Ruskej hádzanárskej federácie úvahu o zorganizovaní šampionátu spoločne s Bieloruskom. O dejisku ME sa rozhodne 21. - 22. júna 2018 na kongrese EHF v škótskom Edinburghu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»ME mužov 2022 v hádzanej chcú okrem našich spolu aj Francúzsko, Španielsko a Belgicko