Nie sú najrýchlejší. Mladí Slováci vynikajú na MS v inej štatistike

Maxim Štrbák (vľavo) a Leo Eperješi v zápase Slovensko - Nemecko na MS v hokeji do 18 rokov 2023.
Maxim Štrbák (vľavo) a Leo Eperješi v zápase Slovensko - Nemecko na MS v hokeji do 18 rokov 2023. (Autor: Andreas Robanser / Puckfans.at)
Miroslav Kováčik|28. apr 2023 o 11:30

Maxim Štrbák vyslal strelu rýchlosťou takmer 150 km/h.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejisti do 18 rokov na svetovom šampionáte milo prekvapili a po dvadsiatich rokoch si zaistili postup do boja o medaily.

Potvrdili slová expertov, ktorí pred štvrťfinále s Fínskom tvrdili, že ak má niekto v tejto fáze turnaja prekvapiť, tak to budú práve zverenci Tibora Tartaľa.

Nádejné boli už výsledky zo základnej skupiny. Švédi svoje víťazstvo 5:3 spečatili až gólom do prázdnej bránky, Kanada po šťastnom góle vyhrala 4:3.

Na turnaji žiari Dalibor Dvorský, ktorý sa podieľal na deviatich z posledných desiatich slovenských gólov a v tabuľke produktivity je na 4. mieste.

Jeho strela nie je iba presná, ale aj poriadne tvrdá, o čom informovala IIHF. Tá prišla so zaujímavou štatistikou Top 5 hráčov s najtvrdšou strelou. V tomto rebríčku figurujú až traja slovenskí reprezentanti.

Vôbec najtvrdšou strelou na turnaji sa prezentoval kapitán Slovenska Maxim Štrbák, syn držiteľa kompletnej medailovej zbierky z MS Martina Štrbáka.

Puk vyslal rýchlosťou 149,82 km/h, pričom sa k nemu reálne priblížili len Fín Kasper Halttunen (148,48 km/h) a Štrbákov krajan Milan Pišoja (148,29 km/h).

Štvrté miesto patrí Dvorskému, ktorý pokoril hranicu 144,2 km/h a zoznam piatich najlepších dopĺňa švajčiarsky obranca Timo Bünzli.

Pre zmenu najrýchlejším hráčom na turnaji je Američan Carter Slaggert, ktorý vyvinul rýchlosť 37,77 km/h. Druhý je v tejto štatistike Čech Eduard Šalé.

Aj na rýchlosť Slaggerta si budú musieť dať pozor slovenskí hokejisti, keďže práve USA budú ich súperom v sobotňajšom semifinále.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nie sú najrýchlejší. Mladí Slováci vynikajú na MS v inej štatistike