Dohady sa potvrdili. Paríž St. Germain povedie bývalý hráč klubu

Tréner Mauricio Pochettino.
Tréner Mauricio Pochettino. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. jan 2021 o 16:44

Vo funkcii nahradil Tuchela.

PARÍŽ. Argentínčan Mauricio Pochettino sa stal novým trénerom futbalistov Paríža St. Germain.

V sobotu to oficiálne potvrdilo vedenie francúzskeho futbalového klubu. Vo funkcii nahradil Thomasa Tuchela a podpísal kontrakt do 30. júna 2022 s ročnou opciou.

Štyridsaťosemročný Pochettino si vybudoval trénerské renomé počas pôsobenia v Tottenhame Hotspur. Tottenham viedol päť sezón a v roku 2019 sa prebojoval s londýnskym tímom až do finále Ligy majstrov.

V rokoch 2001-2003 odohral za Paríž St. Germain na poste stopéra 95 zápasov a získal si priazeň fanúšikov. Informovala o tom agentúra AP.

Pochettino vystrieda na lavičke PSG Tuchela, ktorý prišiel do Paríža v roku 2018 a doviedol ho k dvom titulom v Ligue 1, triumfu v národnom pohári, Ligovom pohári i dvom trofejam vo francúzskom Superpohári.

Pochettino sa teší na novú výzvu. "Som šťastný, že som sa stal novým hlavným trénerom Paríža St. Germain, je to pre mňa veľká česť. Tento klub mal v mojom srdci vždy špeciálne miesto. Na pôsobenie v Paríži mám nádherne spomienky.

Do francúzskej metropoly sa vraciam s veľkými ambíciami, no zároveň s pokorou. Veľmi sa teším, že budem môcť pracovať s futbalistami, ktorí patria k najtalentovanejším na svete," citovala slová Pochettina agentúra DPA.

V predchádzajúcom ročníku sa PSG premiérovo prebojoval do finále Ligy majstrov, kde však podľahol Bayernu Mníchov 0:1. V najvyššej domácej súťaži momentálne figuruje na tretej priečke o bod za Lille a Lyonom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Dohady sa potvrdili. Paríž St. Germain povedie bývalý hráč klubu