Mats Sundin je už vo Vancouveri

SITA|30. dec 2008 o 11:54

Nová akvizícia tímu zámorskej NHL Vancouver Canucks Mats Sundin už absolvovala svoj prvý tréning.

VANCOUVER. Nová akvizícia tímu zámorskej hokejovej NHL Vancouver Canucks Mats Sundin je od utorka vo Vancouveri a absolvovala svoj prvý tréning.

"Je to vážne vzrušujúca zábava vidieť ho a pozorovať jeho tréning," komentoval príchod svojho krajana jeho potenciálny partner v útoku Henrik Sedin. Tréner Canucks Alain Vigneault však ešte nie je rozhodnutý, kedy pošle novú posilu do zápasu. "Musím zistiť, ako sa cíti na ľade aj mimo neho. potom si spolu sadneme, porozprávame sa a uvidím, kde nájdem pre neho miesto. Zatiaľ neviem, čo bude ďalej," naznačil Sundinovu situáciu hlavný tréner Vancouveru. Podľa hokejových odborníkov pripadajú do úvahy dve možnosti zaradenia Sundina do zostavy: buď švédsky útok s dvojičkami Sedinovcami, alebo útočná formácia so Slovákom Pavlom Demitrom a bývalým spoluhráčom z Toronta Kylom Wellwoodom. Tridsaťsedemročný Švéd by mal byť podľa jemu blízkych zdrojov pripravený na zápas za 7 až 10 dní, takže do úvahy pripadá zápas Vancouveru v Edmontone 7. januára, alebo domáci zápas proti St. Louis o dva dni neskôr.

Mats Sundin počas šestnástich sezón v NHL v dresoch Quebecu a Toronta odohral 1305 zápasov, v ktorých zaznamenal 555 gólov a 766 asistencií. Je tiež rekordérom v počte dosiahnutých bodov v drese "javorových listov" (420 gólov, 567 asistencií), ktoré viedol 10 zo svojich 13 sezón v Toronte ako kapitán. V tíme švédskej reprezentácie vybojoval olympijské zlato v roku 2006 v Turíne a stal sa s ňou trojnásobným majstrom sveta (1991, 1992, 1998). Je prvým Európanom draftovaným z 1. pozície (1989 Quebec Nordiques), má za sebou najviac sezón spomedzi Európanov v pozícii kapitána tímu NHL a je najúspešnejším Švédom v počte gólov, prihrávok a kanadských bodov v histórii NHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mats Sundin je už vo Vancouveri