Matič so slovenským občianstvom, do "repre" až o tri roky

SITA|20. aug 2008 o 11:57

KOŠICE 20. augusta (SITA) - Srbský futbalista a kmeňový hráč MFK Košice Nemanja Matič (nar. 1. 8. 1988) získal občianstvo Slovenskej republiky. "Slovensko je členom Európskej únie, Srbsko nie, budem to ...

KOŠICE 20. augusta (SITA) - Srbský futbalista a kmeňový hráč MFK Košice Nemanja Matič (nar. 1. 8. 1988) získal občianstvo Slovenskej republiky. "Slovensko je členom Európskej únie, Srbsko nie, budem to mať jednoduchšie. Na Slovensku sa mi páči, o Košiciach to platí ešte mnohonásobne viac. Cítim sa tu výborne, darí sa mi aj vo futbale," cituje internetová stránka www.mfkkosice.sk slová N. Matiča, ktorý je hráčom MFK od jarnej časti sezóny 2006/2007. Ďalšie podrobnosti o administratívnych úkonoch, súvisiacich s pridelením občianstva, pridal generálny riaditeľ MFK Košice Jozef Vukušič: "Nemanja Matič si prevzal doklad o tom, že je štátny občan Slovenskej republiky. Ešte je potrebné dotiahnuť do konca vybavenie ďalších dokladov a formalít, ktoré sa momentálne riešia. Ide napríklad o pas či rodný list."

Na jar sa uvažovalo o tom, že v prípade záujmu zainteresovaných strán a požadovanej výkonnosti by Matič (a spolu s ním aj 19-ročný senegalský kanonier MFK Dubnica Mouhamadou Seye, pozn.) mohol prípadne pomôcť slovenskej reprezentácii do 21 rokov, ktorá pod vedením trénera Jozefa Barmoša účinkuje v 7. skupine kvalifikácie ME 2009. "Po letnom kongrese Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA v Austrálii môže futbalista reprezentovať novú krajinu po získaní jej občianstva až v momente, keď v tejto krajine žije päť rokov. Nemanja je na Slovensku od vlaňajška, takže mu chýbajú ešte tri roky," vysvetlil Jozef Vukušič.

Srbský ľavák Matič s prezývkou "Maňa" v doterajšej kariére pôsobil v tímoch Obrenovac, Kolubara, Jedinstvo Ub, ale zahral si aj v Crvenej Zvezde Belehrad či Partizane Belehrad.


Nachádzate sa tu:
Domov