Veľký súper Mateja Tótha pre zranenie skončil, do Tokia nepôjde

Austrálsky atlét Jared Tallent, slovenský atlét Matej Tóth a japonský atlét Hirooki Arain počas medailového ceremoniálu v chôdzi mužov na 50 km na letných OH 2016 v Riu de Janeiro.
Austrálsky atlét Jared Tallent, slovenský atlét Matej Tóth a japonský atlét Hirooki Arain počas medailového ceremoniálu v chôdzi mužov na 50 km na letných OH 2016 v Riu de Janeiro. (Autor: SITA/AP)
TASR|26. mar 2021 o 09:10

Austrálčan Jared Tallent má zlato z OH 2012.

CANBERRA. Jeden z najúspešnejších chodcov nedávnej minulosti Jared Tallent z Austrálie sa rozhodol ukončiť atletickú kariéru. Vzdal tak snahu predstaviť sa v Tokiu na štvrtých OH v sérii.

Tridsaťšesťročný Talent získal sedem cenných kovov na vrcholných podujatiach. Štyrikrát vybojoval medailu na olympiáde, pričom zlato získal na 50 km trati v Londýne 2012.

Tri striebra má aj zo svetových šampionátov, v Pekingu v roku 2015 prišiel do cieľa na druhom mieste za slovenským reprezentantom Matejom Tóthom.

Austrálčan sa pripravoval doma na národný šampionát, no zranenie zadného stehenného svalu jeho snahu ukončilo. Informovala o tom agentúra AFP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Veľký súper Mateja Tótha pre zranenie skončil, do Tokia nepôjde