Mate Kertesz si dnes chce užiť moment, pre ktorý tak tvrdo pracoval

Adrián Mečiar|15. sep 2018 o 02:00

Mate Kertesz dnes na turnaji Oktagon 9 zabojuje o miesto vo finále pyramídy vowelterovej váhe.

Zdroj foto: Oktagon MMA

Mate Kertesz v máji svojím výkonom v zápase s Lukášom Pajtinom urobil na fanúšikov obrovský dojem. Kerteszovi táto výhra zaistila miesto v pyramíde vo welterovej váhe, ktorá by mala pred koncom roka určiť šampióna tejto divízie v organizácii Oktagon MMA.

Kertesz sa mal následne predstaviť na pražskej Štvanici, kde mal bojovať o postup do semifinále. Avšak vinou zranenia jeho pôvodného súpera a následného zlyhania Dzangira Nasibova na vážení sa Kertesz ocitol v Prahe len v pozícii diváka.

Dnes už sa ale Kertesz konečne znova postaví do klietky, keď sa v súboji o finále pyramídy stretne s nebezpečným Davidom Kozmom. Toho mnohí vnímajú ako dosiaľ najväčší test kariéry pre maďarského bojovníka, ktorý však s týmto tvrdením nesúhlasí. "Keď sa pozriem na to, na akej úrovni teraz som, nemyslím si to," prezradil Kertesz, ktorý aj vysvetlil, prečo nepovažuje Kozmu za jeho najväčšiu kariérnu skúšku.

"Kozma je dobrý zápasník s veľkým srdcom a veľkými skúsenosťami. Avšak ešte ako amatér som prijal viacero nebezpečných zápasov so súpermi, ktorí v tom čase boli oproti mne boli aspoň o level vyššie. Rozdiel v skúsenostiach bol omnoho väčší."

Ak Kertesz vyhrá, vo finále ho čaká víťaz duelu Boráros-Poborský. Kertesz si však najskôr musí poradiť s Kozmom. Maďarský reprezentant vie, že ho samozrejme nečaká nič jednoduché, no zároveň pred dôležitým zápasom nepociťuje príliš veľkú nervozitu. "Chudnutie do váhy bolo bezproblémové, cítim sa dobre, teším sa na zápas. Očakávam dobrý duel. Chcem si užiť to, kvôli čomu som tak tvrdo pracoval."

Duel Kozma-Kertesz je súčasťou hlavnej karty dnešného podujatia Oktagon 9.

 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Mate Kertesz si dnes chce užiť moment, pre ktorý tak tvrdo pracoval