Veľká pocta. Mladého Slováka zvolili za najlepšieho hráča Manchestru United

Martin Šviderský.
Martin Šviderský. (Autor: TASR)
Sportnet|5. jún 2021 o 11:51

V sezóne trénoval aj s hráčmi A-tímu.

BRATISLAVA. Slovenský futbalista Martin Šviderský bol v sezóne 2020/2021 vyhlásený za najlepšieho hráča Manchestru United v kategórii do 18 rokov. 

"Je to pre mňa veľká pocta. Musím poďakovať klubu a trénerovi za nomináciu. Mal som tú česť zúčastniť sa virtuálneho oceňovania, ktoré pripravila Premier League.

Každý klub v Anglicku si vybral jedného hráča, ktorý ho najlepšie reprezentoval počas už skončenej sezóny. Som rád, že United si vybrali mňa," cituje slová rodáka z Vranova nad Topľou web slovenski-futbalisti.sk. 

Martin Šviderský ako najlepší hráč Manchestru United.
Martin Šviderský ako najlepší hráč Manchestru United. (Autor: thesecretscout1/ instagram)

Hral s Pogbom či Cavanim 

Stále len 18-ročný futbalista má sľubne rozbehnutú kariéru. Herne sa mu darí a tiež sa môže učiť od hráčov, ktorí sú celosvetovo uznávaní. 

"Už ma asi desaťkrát zavolali trénovať aj s A-mužstvom. Je to neuveriteľná skúsenosť. Zahral som si tréningový zápas jedenástich proti jedenástim s najlepšími hráčmi na svete ako Paul Pogba, Harry Maguire či Edinson Cavani. 

Môžem povedať, že sa poznám osobne so všetkými hráčmi A-tímu United aj s trénerom Solskjaerom," povedal v rozhovore pre Denník Šport. 

Blízko, ale stále ďaleko 

Prípravu na budúcu sezónu už začne v Manchestri v tíme do 23 rokov. To znamená, že ho už len jeden krok delí od toho, aby si zahral za A-tím jedného z najlepších a najpopulárnejších klubov na svete. 

"V klube sa veľmi dobre pracuje s mladými hráčmi, mohli ste to vidieť aj v záverečnom kole Premier League, keď polovicu súpisky tvorili chalani z akadémie.

Uvedomujem si, že som blízko k splneniu svojho veľkého sna, zároveň je to však stále ďaleko," skromne uviedol slovenský stredopoliar. 

V piatok si odkrútil aj debut v národnom tíme do 21 rokov. Tréner Jaroslav Kentoš ho v zápase s Rakúskom (1:2) zaradil do základnej zostavy a Šviderský strávil na ihrisku hodinu. Následne ho vystriedal Ján Bernát. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Veľká pocta. Mladého Slováka zvolili za najlepšieho hráča Manchestru United