Martin Réway požiadal Montreal o rozviazanie zmluvy

Martin Réway.
Martin Réway. (Autor: TASR)
Zoran Boškovič|28. okt 2017 o 06:33

Martin Réway pôsobil vo farmárskom klube Laval Rocket.

BRATISLAVA. Slovenský hokejista Martin Réway požiadal Montreal Canadiens o ukončenie zmluvy. Réwayovi plynul druhý rok z trojročného nováčikovského kontraktu.

Podľa zdrojov denníka Šport zo zámoria klub už Réwayovi vyhovel.

Necestoval s tímom na zápas

Kanadské médiá pred pár dňami informovali, že Martin Réway necestoval s farmárskym mužstvom Montreal Canadiens Laval Rocket, v ktorom pôsobil, na zápas do Rochesteru.

Nebolo jasné prečo. V piatok prišiel s vysvetlením Anthony Marcotte, ktorý informuje o Laval Rocket.

"Martin Réway sa nepripojil k svojmu tímu v Rochesteri. Obe strany, klub i hráč, si chcú vziať čas na premyslenie budúcnosti," informuje Marcotte na svojom twitterovom konte.

Marcotte reagoval na stanovisko klubu, podľa ktorého "organizácia i hráč si berú čas na premyslenie budúcnosti".

Rok pauzy Réwayovi nepomohol

Cez víkend prišli napokon správy, že Réway urobil nečakaný krok.

Veci, ktoré ma tešili celý život sú teraz pre mňa ťažké. Ovplyvňuje to, že si hokej príliš neužívam, čo ma veľmi mrzí.


Martin Réway

"Od začiatku sezóny to mal Martin ťažké. Nedarilo sa mu na sto percent, a tak si kládol otázku, či sa niekedy ešte vráti na tú úroveň, na ktorej bol pred zdravotnými problémami. Cíti sa ďaleko od domova. Rešpektujeme jeho rozhodnutie," povedal tréner Sylvain Lefebvre podľa portálu planetehockey.com.

Denník Šport citoval práve Marcotteho: "Martin nemal ideálny štart do sezóny. Zdá sa, že mu rok pauzy nepomohol. Chýba mu istota z predchádzajúceho obdobia kariéry, vďaka ktorej dominoval medzi juniormi. Tréner Sylvain Lefebvre mi hovoril, že nemá problémy s jeho prístupom, keďže na sebe tvrdo pracoval, aby sa dostal na predošlú úroveň."

Na začiatku sezóny si hokej neužíval

V novej sezóne sa Réway nedostal do pôvodnej formy. Pred pár dňami Réway poskytol rozhovor portálu pluska.sk, v ktorom sa vyjadroval negatívne.

"Zatiaľ to nie je dobré, ale vedel som, že čo sa týka kondície, tak tam budú rezervy. Trápia ma však veci ako kľučka, prihrávka alebo aj rýchle rozhodnutie či prihrať, alebo vystreliť.

Jednoducho veci, ktoré ma tešili celý život, boli pre mňa samozrejmosťou a pre ktoré ma hokej bavil. Teraz sú pre mňa ťažké. To ovplyvňuje to, že si hokej príliš neužívam, čo ma veľmi mrzí," povedal.

Réway v tejto sezóne odohral päť zápasov za Laval Rocket, zaznamenal dve asistencie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Martin Réway požiadal Montreal o rozviazanie zmluvy