Je to oficiálne! Martin Dúbravka je hráčom Manchester United (+ FOTO)

Martin Dúbravka je hráčom Manchester United.
Martin Dúbravka je hráčom Manchester United. (Autor: twitter/Manchester United)
Sportnet|1. sep 2022 o 19:00

Slovenský brankár mení dres v rámci Premier League.

MANCHESTER. Slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka mení dres v rámci anglickej Premier League.

Po štyri a pol roku v tíme Newcastle United kývol na ponuku z veľkoklubu Manchester United, kde bude najbližšiu sezónu hosťovať.

Dohoda klubov obsahuje aj opciu na trvalý prestup, ktorá by mala byť podľa medializovaných informácií na úrovni 5 miliónov libier.

Dúbravka bol od príchodu oporou Newcastlu, keď odchytal 125 ligových zápasov, pozíciu jednotky si získal aj v slovenskej reprezentácii.

Tridsaťtriročný rodák zo Žiliny však svoje miesto v zostave stratil, keď saudskoarabské konzorcium dotiahlo prestup domáceho brankára Nicka Popea.

„Transfer do Manchester United je špeciálny moment v mojej kariére,“ boli prvé slová Martina Dúbravku po zmene dresu, cituje ich web Manchester United.

Dúbravku však v novom pôsobisku čaká náročná konkurencia, dlhoročnou jednotkou je španielsky reprezentant David de Gea, ktorému na konci sezóny vyprší zmluva.

„Pripájam sa k vynikajúcej skupine brankárov s množstvom skúseností v Premier League. Budeme sa navzájom posúvať a podporovať. Príležitosť pracovať s Davidom De Geom a po boku Toma Heatona si vychutnávam,“ vraví Dúbravka.

V Manchestri pracovali na príchode skúseného brankára, ktorý by rozšíril konkurenciu. Dúbravka tak bude musieť o svoje miesto bojovať.

„Martin sa v Premier League ukázal ako špičkový brankár. Jeho skúsenosti a osobnosť budú skvelo dopĺňať našu silnú brankársku skupinu s Davidom, Tomom a našimi mladými brankármi,“ cituje web Manchester United športového riaditeľa klubu Johna Murtougha.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Je to oficiálne! Martin Dúbravka je hráčom Manchester United (+ FOTO)