Osemnástka predviedla v generálke obetavý výkon. Príprava splnila svoj účel, hovorí tréner

Slovenskí hokejisti do 18 rokov.
Slovenskí hokejisti do 18 rokov. (Zdroj: hockeyslovakia.sk, Autor: Terka Sabová)
SITA|22. apr 2024 o 10:04

Mladí Slováci sa víťazne naladili pred štvrtkovým štartom svetového šampionátu.

BRATISLAVA. Mladým slovenským hokejistom vyšla generálka pred majstrovstvami sveta hokejistov do 18 rokov vo Fínsku.

Vo Vierumäki zdolali rovesníkov zo Švajčiarska 3:2 a dobre sa naladili pred štvrtkovým štartom svetového šampionátu, ktorý absolvujú proti favorizovaným Američanom.

Útočníka Tomáša Pobežala uvoľnila Nitra na svetový šampionát do Fínska napriek tomu, že momentálne bojuje o svoj druhý extraligový titul v histórii.

A práve Pobežal strelil v 11. minúte prvý slovenský gól proti Švajčiarom. V závere prvej tretiny nasledoval švajčiarsky obrat.

Helvéti najskôr ubránili oslabenie pri vylúčení Daniila Ustnikova a následne vyrovnali v početnej prevahe po nedovolenom zákroku brankára Alana Lenďáka, v 17. minúte sa gólovo presadil aj Robin Antenen.

Šesťdesiatpäť sekúnd pred prvou sirénou poslal Švajčiarov do vedenia Kevin Haas.

V druhej časti mali Slováci tri presilovky v priebehu siedmich minút, nevyužili však ani jednu z nich. V 31. minúte došlo k výmene brankárov, keď Lenďáka nahradil Martin Haroník.

O štyri minúty neskôr vyrovnal Michal Svrček na 2:2 a vyrovnaný zápas napokon rozhodol jediný gólový moment v tretej tretine.

Cenné víťazstvo zabezpečil slovenskému tímu zásah Popradčana Andreasa Straku z 54. minúty.

"Podali sme obetavý kolektívny výkon a hrali sme jeden za druhého. Prehrávali sme 1:2, no ukázali sme však charakter a súdržnosť.

Tvrdým obetavým výkonom sa nám podarilo otočiť duel v náš prospech a v závere sme ubránili vabank súpera, ktorý hral bez brankára.

Ustrážili sme si výsledok aktívnou hrou a vysokým napádaním, súpera sme dokonca donútili k faulu pri power-play," zhodnotil tréner Martin Dendis na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Jeho zverenci vstúpia do svetového šampionátu vo štvrtok 25. apríla od 13.00 h SELČ v Metro Areene v Espoo súbojom s Američanmi.

V základnej A-skupine ďalej vyzvú Lotyšov (26. apríla), Fínov (28. apríla) a Nórov (30. apríla). Všetky zápasy sa začnú v rovnakom čase.

"Príprava splnila svoj účel, ale teraz pretáčame stranu a do začiatku šampionátu musíme vylepšiť viacero vecí.

Na majstrovstvách sveta budeme bojovať za Slovensko ako jeden tím," doplnil Dendis.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Osemnástka predviedla v generálke obetavý výkon. Príprava splnila svoj účel, hovorí tréner