Auto zrazilo ďalšieho slovenského cyklistu. Vodička mu nedala prednosť

Martin Chren.
Martin Chren. (Autor: facebook Dukla Banská Bystrica)
Sportnet|28. máj 2021 o 20:30

Martin Chren je majster Slovenska na dráhe.

BRATISLAVA. Len dva dni po smrti Adriána Babiča zrazilo auto ďalšieho slovenského cyklistu.

Martinovi Chrenovi rovnako ako v prípade Babiča nedalo prednosť auto. 

"Dnes počas tréningu zrazilo auto nášho cyklistu - Martina Chrena. Vodička z vedľajšej cesty mu nedala prednosť Nehoda sa stala v okolí Tlmačov. Našťastie, v prípade Maťa to bolo bez fatálnych následkov.

Utrpel pomliaždeniny kolena a zápästia, natrhnutie stehenného svalu, odreniny lopatiek a zničený materiál za tisíce eur," informoval cyklistický klub Dukla Banská Bystrica na facebooku.

Martin Chren začal s cestnou cyklistikou a cyklokrosom, neskôr prešiel na dráhu, kde dosiahol najväčšie úspechy. 

V dráhovej cyklistike je viacnásobným majstrom Slovenska, na juniorských majstrovstvách sveta obsadil 10. miesto. Súťažil v disciplínach scratch a omnium. V roku 2017 získal ocenenie Talent roku. 


Ako člen Dukly Banská Bystrica však pravidelne súťaží aj na cestných pretekoch. Jazdil menšie etapové preteky a klasiky. V rámci jednorázových pretekov Visegrad 4 Bicyle Race - GP Slovakia obsadil 12. priečku.

Dva razy štartoval aj na juniorskej edícii slávnych pretekov Paríž - Roubaix. Rodák z Trnavy oslávil nedávno 22 rokov. 

Slovenskí reprezentanti dlhodobo upozorňujú na problémy na cestách. Tvárou kampane na ohľaduplnosť voči cyklistom boli aj Peter Sagan či Čech Roman Kreuziger. 

Výzvu k vodičom zverejnila po smrti Adriána Babiča aj víťazka Svetového pohára v lyžovaní Petra Vlhová, ktorá pravidelne trénuje na bicykli. 

"Netuším vôbec čo sa stalo, ale sama jazdím na bicykli a niektorí vodiči jazdia ako idioti. Chcela by som vás poprosiť, jazdite tak, že beriete ohľad aj na cyklistov, ktorí buď trénujú alebo jazdia len tak pre radosť," napísala Vlhová na instagrame.

Sama má nepríjemnú skúsenosť spred niekoľkých hodín

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Auto zrazilo ďalšieho slovenského cyklistu. Vodička mu nedala prednosť