Bajčičák odchádza od sestier Fialkových, vyžiadala si ho poľská legenda

Tréneri Martin Bajčičak a Anka Murínová so sestrami Ivonou (druhá zľava) a Paulínou Fialkovými.
Tréneri Martin Bajčičak a Anka Murínová so sestrami Ivonou (druhá zľava) a Paulínou Fialkovými. (Autor: TASR)
TASR|23. apr 2020 o 20:27

Môže sa trénersky posunúť.

BRATISLAVA. Martin Bajčičák po vzájomnej dohode ukončil spoluprácu so slovenskými biatlonistkami sestrami Paulínou a Ivonou Fialkovými.

Rozhodol sa vrátiť k behu na lyžiach a najbližšie dva roky bude pôsobiť ako hlavný tréner poľského ženského reprezentačného družstva. Informovala o tom RTVS vo svojom štvrtkovom večernom športovom spravodajstve.

"Dostal som ponuku od poľského ženského reprezentačného družstva v behu na lyžiach. Vytvoril sa tam veľmi perspektívny tím, je to v štádiu podpisu zmluvy," uviedol Bajčičák.

"V podstate si ma vyžiadala dvojnásobná olympijská víťazka Justyna Kowalczyková. Dúfam, že naša spolupráca bude klapať. S Paulínou a Ivonou sme sa dohodli, že pôjdeme každý svojím smerom. Pre mňa je to šanca trénersky sa posunúť, pre ne šanca výkonnostne podrásť," dodal.

Doposiaľ jediný slovenský víťaz pretekov Svetového pohára v behu na lyžiach v ére samostatnosti trénoval sestry Fialkové štyri sezóny.

"Priniesol do našej prípravy iný pohľad, iný systém a odzrkadlilo sa to aj na výsledkoch. Som mu za to vďačná," povedala pre RTVS Paulína Fialková, ktorá sa pod vedením Bajčičáka prepracovala medzi svetovú biatlonovú špičku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Bajčičák odchádza od sestier Fialkových, vyžiadala si ho poľská legenda