V minulom ročníku získal Stanleyho pohár. Streit odmietol hrať na farme Montrealu

Mark Streit (vľavo).
Mark Streit (vľavo). (Autor: TASR/AP)
TASR|14. okt 2017 o 10:50

Švajčiar sa zrejme nevyhne trestu, uvažuje nad návratom do Európy.

MONTREAL. Švajčiarsky hokejový veterán Mark Streit sa odmietol hlásiť na farme, kam ho chcel poslať jeho klub NHL Montreal Canadiens. Tridsaťdeväťročný obranca sa neuplatnil v prvom tíme Canadiens, tí ho vo štvrtok zaradili na waiver listinu, odkiaľ si ho ale nevybral žiadny tím.

Ako informovala agentúra AP, Streit bude v nasledujúcich dňoch zvažovať ďalšie možnosti.

V hre je podľa zámorských médií návrat do Európy, kde by sa mohol pripravovať na účinkovanie na ZOH 2018 v drese švajčiarskej reprezentácie. Canadiens ho zrejme suspendujú za to, že sa odmietol hlásiť na farme v Lavale (AHL).

Streit sa v lete vrátil do Montrealu, kde svojho času začínal svoju profiligovú kariéru. S Canadiens ako voľný hráč podpísal ročnú zmluvu na 700 000 dolárov.

Lenže skúsený bek si nedokázal vybojovať stabilné miesto v zostave Montrealu, v rozbiehajúcej sa sezóne odohral len dva zápasy bez bodového zisku, ďalšie sledoval z tribúny ako zdravý náhradník. Kanadský klub sa ho snažil vymeniť, ale nenašiel sa žiaden záujemca.

Celkovo odohral Streit v dresoch Canadiens, New Yorku Islanders, Philadelphie Flyers a Pittsburghu Penguins v zámorskej profisúťaži 786 stretnutí, pričom v nich strelil 96 gólov a nazbieral 338 asistencií. V minulom ročníku získal s Pittsburghom slávny Stanleyho pohár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V minulom ročníku získal Stanleyho pohár. Streit odmietol hrať na farme Montrealu