Mark Cavendish vynechá Giro d´Italia

Vynikajúci špurtér Mark Cavendish vynechá Giro.
Vynikajúci špurtér Mark Cavendish vynechá Giro. (Autor: SITA/AP)
SITA|31. mar 2010 o 14:12

Britský cyklista Mike Cavendish nebude štartovať na májových pretekoch Giro d'Italia a namiesto toho sa zúčastní na Tour de California.

PARÍŽ. Britský cyklista Mark Cavendish nebude tento rok štartovať na pretekoch Giro d´Italia (8. - 30. mája). Cyklista tímu HTC-Columbia uprednostní v májovom termíne podujatie Okolo Kalifornie (16. - 23. 5.), ktoré je tradičným konkurentom prvého dielu Grand Tour v sezóne.

Dvadsaťštyriročný britský rýchlik triumfoval vlani na Giro d´Italia v štyroch špurtérskych dojazdoch a ďalších šesť etapových vavrínov pridal na Tour de France. Napriek tomu sa nestal víťazom súťaže šprintérov, aj preto zrejme teraz vyskúša niečo nové, čiže podujatie na kalifornských cestách. "Sme radi, že Marka Cavendisha máme späť a vo forme.

Infekcia zubov, ktorá ho limitovala v tréningu a oddialila jeho sezónny štart, je už minulosťou. Minulý týždeň vyhral jednu z etáp Okolo Katalánska a to je prísľub do ďalších týždňov. Veríme, že Mark bude veľmi silný najmä v júli na Tour de France," uviedol športový riaditeľ tímu HTC-Columbia Bob Stapleton.

Vo farbách Columbie by sa na pretekoch Okolo Kalifornie mal predstaviť aj skvelý Austrálčan Michael Rogers a tiež jeho krajan Mark Renshaw, ktorý vlani na Tour de France zohrával kľúčovú úlohu vo vytváraní záverečných pozícií na špurt pre Marka Cavendisha.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Mark Cavendish vynechá Giro d´Italia