Marinčin si získava dôveru prísneho trénera. Hrá veľa a má ďalšiu asistenciu

Martin Marinčin (vľavo).
Martin Marinčin (vľavo). (Autor: TASR/AP)
Sportnet|10. mar 2016 o 06:55

Napriek avizovanému návratu stále nehral Marián Hossa, v zostave Chicaga chýbal aj jeho krajan Richard Pánik.

NEW YORK. Slovenský obranca Martin Marinčin prispel v NHL asistenciou k triumfu Toronta nad New Yorkom Islanders 4:3 po nájazdoch.

Toronto ukončiť šesťzápasovú šnúru prehier a 24-ročný Košičan dosiahol tretiu asistenciu v sezóne. Jeho strelu od modrej čiary dorazil do siete Hyman.

Marinčin si získava čoraz väčšiu dôveru prísneho trénera Mika Babcocka, v zápase odohral vyše 23 minút.

"Mám jedného z najlepších trénerov na svete. Verím, že ma niečo naučí a budem lepším hokejistom," povedal Marinčin o Babcockovi nedávno v rozhovore pre SME.

Na začiatku sezóny pritom Slovák hrával iba zopár minút za zápas a tréner ho dokonca občas posadil na tribúnu. Teraz je Marinčin jedným z kľúčových obrancov Toronta.

V zostave hostí chýbal pre zranenie brankár Jaroslav Halák, ktorého zranenie slabín z utorkového duelu proti Pittsburghu vyradilo z hry na minimálne šesť týždňov. Znamená to, že sa nevráti na ľad skôr než v druhom kole play off.

Toronto - New York Islanders

"Jaro je dôležitou súčasťou nášho tímu a je preňho zlé, že sa zranil v tejto fáze ročníka. Je na ostatných, aby sa zomkli a prekonali jeho absenciu. Najdôležitejšie je dostať sa do play off," povedal nemecký gólman a nová jednotka Islanders Thomas Greiss.

Hráči St. Louis zdolali na svojom ľade s Chicagom 3:2 po nájazdoch. Za hostí napriek avizovanému návratu stále nehral slovenský krídelník Marián Hossa, ktorý si minulý mesiac poranil ľavú nohu. Nehral ani jeho krajan Richard Pánik.

Celkovo až päť zo stredajších šiestich zápasov nemalo v riadnom hracom čase víťaza. Dokonca ani ten v Los Angeles, kde domáci po dvoch tretinách viedli 3:0. Washington však v záverečnej časti hry vyrovnal, ale v predĺžení sa o dva body pre Kings predsa postaral Jeff Carter.

V zápase proti Nashville strelil útočník Calgary Johnny Gaudreau dva góly v rozpätí iba desiatich sekúnd.

Toronto - New York Islanders 4:3 po nájazdoch (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 12. Hyman (Greening, MARINČIN), 31. Rielly (Kadri), 59. W. Nylander (Kadri, Gardiner), rozhodujúci sam. nájazd Sošnikov - 9. Tavares, 33. Leddy, 55. Strome (Boychuk, Leddy)

Martin Marinčin (Toronto) 23:35 min, 0+1, 1 strela

St. Louis - Chicago 3:2 po nájazdoch (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 49. Backes (Shattenkirk, Tarasenko), 54. Brouwer (P. Stastny, Fabbri), rozhodujúci sam. nájazd Shattenkirk - 22. Ladd (Teräväinen, Rozsíval), 59. Panarin (Toews, Keith)

Calgary - Nashville 3:2 po predĺžení (2:0, 0:0, 0:2 - 1:0)

Góly: 10. Gaudreau (Giordano, Monahan), 10. Gaudreau (Monahan, Hamilton), 62. M. Backlund (Gaudreau, Giordano) - 48. Bitetto (Fisher, Arvidsson), 59. Fisher (Arvidsson, Neal)

Colorado - Anaheim 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Góly: 11. MacKinnon (E. Johnson, Bödker), 38. Martinsen (Duchene, Beauchemin), 40. Matthias (Söderberg, Holden)

Vancouver - Arizona 3:2 po predĺžení (0:0, 2:2, 0:0 - 1:0)

Góly: 32. Vrbata (Y. Weber), 38. Sbisa (Hutton, Bärtschi), 62. Markus Granlund (Virtanen) - 23. Rieder (Tanguay, Michael Stone), 28. Connauton (Duclair, Tanguay),

Los Angeles - Washington 4:3 po predĺžení (3:0, 0:0, 0:3 - 1:0)

Góly: 5. Lecavalier (Pearson, Martinez), 13. Muzzin (Pearson, Toffoli), 14. Lucic (J. Carter, McNabb), 63. J. Carter (Lucic, Doughty) - 42. Oshie (M. Johansson, Niskanen), 52. Nicklas Bäckström (Ovečkin, Oshie), 57. Orlov (J. Williams, Kuznecov)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marinčin si získava dôveru prísneho trénera. Hrá veľa a má ďalšiu asistenciu