Hodnota Šporara závisí od klubu, za ktorý hrá, priznáva Zeman

Andraž Šporar je kľúčovým hráčom Slovana.
Andraž Šporar je kľúčovým hráčom Slovana. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|4. okt 2019 o 14:29

Slovan už nemusí len vyčkávať.

Rozhovor pre denník SME

Je bývalým reprezentantom a dlhoročným spolukomentátorom RTVS. Naživo sledoval aj zápas futbalistov Slovana Bratislava v Brage (2:2).

MARIÁN ZEMAN hovorí o prínose trénera Jána Kozáka mladšieho, o dôležitosti Andraža Šporara i osobnosti Dominika Greifa.

Ako hodnotíte výkon Slovana v Brage?

Slovanu vyšlo to, čo chcel. Cieľom bolo dobre stáť v defenzíve, čomu prispôsobili počet obrancov i rozostavenie. Podarilo sa im utlmiť útočnú aktivitu súpera. Góly nedostali po vypracovaných akciách. Za tým, že Slovan dvakrát vyrovnal, je aj kus šťastia. Penalta aj vlastný gól prišli z ničoho. Momentálne má však Slovan fazónu.

Európska liga: Momentky zo zápasu Braga - Slovan Bratislava: fotogaléria

4.10.2019

Slovan proti PAOK Solún, Besiktasu i Brage zvolil podobnú taktiku založenú na pozornom bránení a protiútokoch. Ako to vnímate?

Tréner Kozák povedal, že jeho mužstvo sa môže zlepšovať. Nemyslím si to. Som presvedčený, že tento tím má ešte na viac. Braga, Besiktas ani Wolverhampton nie sú mužstvá, pri ktorých by Slovan mal len vyčkávať alebo sa ich báť.

Už v dvoch zápasoch sa o tom mohol presvedčiť. To, že na konci zápasu dokázal streliť góly, posunie tím vpred. Hráči budú veriť, že aj takýmto súperom sa dokážu vyrovnať.

Slovan pod vedením trénera Martina Ševelu hanebne vypadol so Sutjeskou Nikšić v prvom predkole Ligy majstrov. Po príchode Kozáka napokon postúpil do skupiny Európskej ligy. Čo do tímu priniesol?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Hodnota Šporara závisí od klubu, za ktorý hrá, priznáva Zeman