Hossa: Vakcína nám dodá silu vzoprieť sa a žiť opäť ako predtým

Marián Hossa.
Marián Hossa. (Autor: Slovensko proti covidu)
Marián Szűcs|11. feb 2021 o 17:35

Kampaň za očkovanie podporili aj Hossa a Barteková.

BRATISLAVA. Marián Hossa je ďalšou zo známych osobností, ktoré sa stali tvárami kampane za vakcináciu proti ochoreniu covid-19.

Každý z nás je z posledných mesiacov unavený, ale práve v čase, keď nám vyčerpanosť už takmer nedovolí pokračovať, máme na dosah niečo, čo nám pomôže poraziť zdatného súpera,“ odkazuje Hossa na stránke kampane Slovensko proti covidu.

„Vakcína je doslova injekcia, ktorá nám dodá silu vzoprieť sa a žiť opäť tak, ako predtým,“ dodáva bývalý hokejista a trojnásobný víťaz Stanleyho pohára.

K podporovateľom kampane v prospech očkovania sa vo štvrtok pridala aj strelkyňa Danka Barteková.

Danka Barteková.
Danka Barteková. (Autor: Slovensko proti covidu)

„Verím, že pre mnohých je v vakcína v súčasnosti kontroverznou témou. Ja mám však v otázke očkovania úplne jasno. Očkovať sa dám,“ tvrdí držiteľka bronzovej olympijskej medaily z Londýna 2012.

Vysvetľuje, že chce byť zodpovedná k sebe i okoliu. Očkovanie jej uľahčí aj cestovanie a účasť na pretekoch.

„Verím vede, výskumom, odborníkom a vedcom, ktorí vyvinuli nadľudské úsilie na to, aby pomohli svetu zvíťaziť nad pandémiou v čo najkratšom čase.

V športovom svete by za to dostali medailu či pohár pre víťazov, nie hejty,“ dodáva Barteková.

Kampaň už skôr spomedzi športovcov podporili aj kapitán futbalovej reprezentácie Marek Hamšík a olympijský víťaz v chôdzi Matej Tóth.

Jej tvárami sú okrem iných aj prezidentka Zuzana Čaputová, lekár Vladimír Krčméry, spisovateľ Daniel Hevier či moderátorka Adela Vinczeová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Hossa: Vakcína nám dodá silu vzoprieť sa a žiť opäť ako predtým