Marek Sapara absolvoval úspešnú operáciu kolena

(Autor: TASR)
SITA|1. dec 2008 o 18:10

Slovenský futbalový reprezentant Marek Sapara obliekajúci dres nórskeho Rosenborgu Trondheim sa v pondelok popoludní podrobil úspešnému operačnému zákroku.

TRONDHEIM. Klubový lekár 26-ročnému ofenzívnemu stredopoliarovi odstránil z ľavého kolena poškodený vonkajší meniskus.

"Môžem povedať, že operácia dopadla úspešne, aj keď napokon bolo poškodenie väčšie, ako sme predpokladali. Samotný zákrok trval len asi 30 minút," uviedol pre agentúru SITA krátko po operácii bývalý hráč Košíc a Ružomberka. "Lekár mi povedal, že teraz to už mám v kolene v poriadku. Vzhľadom na väčší rozsah zranenia sa trochu predĺži aj dĺžka mojej nútenej prestávky. Ak všetko pôjde dobre, po šiestich týždňoch by som sa mohol vrátiť do plného tréningového procesu. Kľúčové budú z tohto pohľadu prvé dni, počas ktorých by som nemal nohu vôbec zaťažovať. Potom budem môcť postupne začať aj bicyklovať a robiť ďalšie cvičenia"

Stabilný člen slovenskej futbalovej reprezentácie si na minulotýždňovom tréningu podvrtol koleno, ktoré ho trápilo už dlhší čas. Pôvodne mal Sapara absolvovať operáciu až po decembrovom dueli Rosenborgu v G-skupine Pohára UEFA 2008/09 proti FC Kodaň, no nepríjemná udalosť na tréningu všetko urýchlila.

Nachádzate sa tu:
Domov