Marek Mintál: "Myslím si, že už to zvládneme"

SITA|29. máj 2009 o 09:59

o štvrtkovom prvom barážovom stretnutí o postup do najvyššej nemeckej futbalovej súťaže - l. bundesligy 2009/2010 zvíťazili hráči 1. FC Norimberg na trávniku Energie Cottbus hladko 3:0 (1:0).

COTTBUS. V

Vo víťaznom tíme odohral celé stretnutie slovenský reprezentant Marek Mintál. Najlepší strelec Bavorov a zároveň najúspešnejší kanonier celej II. bundesligy 2008/09 prihrával v 89. min Boakyemu na tretí gól svojho tímu.

"Nálada v mužstve je pochopiteľne po takomto víťazstve výborná. Poviem pravdu, nečakali sme, že výsledok bude až takýto jednoznačný. Aj keď nás čaká ešte ťažkých a náročných 90 minút v odvete, v ktorej sa budeme musieť stopercentne koncentrovať, myslím si, že už to zvládneme," povedal v piatok dopoludnia v rozhovore pre agentúru SITA Marek Mintál.

Priebeh duelu na Štadióne priateľstva v Cottbuse bol podľa slov dvojnásobného najlepšieho futbalistu Slovenska (2004 a 2005) takmer identický so stredajším finálovým stretnutím Ligy majstrov 2008/09 medzi FC Barcelona a Manchestrom United. Rozdiel bol len v tom, že kým Barca zdolala "červených diablov" 2:0, zverenci trénera Michaela Oenninga strelili domácim v 89. min ešte jeden gól navyše.

"Cottbus mal už možno v 40. sekunde gólovú šancu. V prvej desaťminútovke nás zatlačili, mali viacero štandardiek, z ktorých sú naozaj nebezpeční. Potom sa nám však podarilo v 13. min skórovať a od tej chvíle sme mali celý zápas absolútne pod kontrolou. Domácich sme už do ničoho nepustili," vysvetľoval dianie na trávniku Cottbusu 31-ročný z Bytčice pochádzajúci futbalista, ktorý mohol okrem asistencie na posledný presný zásah Norimbergu zaznamenať aj gól.

"Mal som dve dobré pozície, z toho jedna bola dosť vyložená. Gólmana som v podstate už prekonal, no ten sa na poslednú chvíľu dokázal ešte zdvihnúť a na bránkovej čiare mi loptu chytil," dodal Marek Mintál.

Hráči 1. FCN, ktorí obsadili v konečnej tabuľke ll. bundesligy tretiu priečku, budú môcť spečatiť po ročnej absencii svoj postup do najvyššej súťaže už v nedeľu 31. mája, keď je na programe odvetný zápas na Štadióne easyCredit v Norimbergu so začiatkom o 15.30 h. "Máme skvelú pozíciu na postup. Ani v našich najdivokejších snoch sme si takýto výsledok prvého zápasu v Cottbuse nepredstavovali," cituje oficiálna internetová stránka klubu slová trénera Michaela Oenninga.

Výsledok - štvrtok - baráž o účasť v I. nemeckej bundeslige 2009/2010:

Energie Cottbus - 1. FC Norimberg 0:3 (0:1)

Góly: 13. a 89. Boakye, 56. Eigler, 22 000 divákov (vypredané)

Marek Mintál (Norimberg) odohral celé stretnutie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Marek Mintál: "Myslím si, že už to zvládneme"