Ďaloga je v nemocnici, proti Kanade určite nenastúpi

Zranený Marek Ďaloga v zápase Slovensko - Fínsko na MS v hokeji 2019.
Zranený Marek Ďaloga v zápase Slovensko - Fínsko na MS v hokeji 2019. (Autor: Jozef Jakubčo SME)
Marián Szűcs|12. máj 2019 o 11:13

Menšie problémy majú aj Černák a Liška.

KOŠICE. Slovenský hokejový obranca Marek Ďaloga, ktorý utrpel zranenie v sobotňajšom zápase majstrovstiev sveta proti Fínsku, je stále v nemocnici na pozorovaní. Prepustiť by ho mohli v pondelok ráno.

„Spraví sa vizita a uvidíme, ako na tom bude,“ naznačil lekár slovenského tímu Ján Grauzel.

Otras mozgu nekomentovali

Ďaloga dostal zásah pukom do tváre a krvácal. Podľa nepotvrdených informácií má podozrenie na otras mozgu.

„Nechcem to špecifikovať aj vzhľadom na to, ak by ďalej hral. Vyšetrenia v najbližších dňoch ukážu, či bude pokračovať v šampionáte,“ reagoval Grauzel.

Potvrdil, že ranu na líci museli Ďalogovi zašívať. „V pondelok proti Kanade Marek určite hrať nebude,“ uviedol Grauzel.

Liška má podvrtnutý kĺb v oblasti hornej končatiny, ale veríme, že bude pokračovať. Cíti sa dobre, zlomenina sa vylúčila.


Ján Grauzel, lekár slovenskej reprezentácie

Ak na majstrovstvách ešte nastúpi, pravdepodobne si na prilbu dá ochranný košík.

Menšie zdravotné problémy majú aj obranca Erik Černák (tržná rana na hornej pere) a útočník Adam Liška (zranenie ruky). Nie je to však vážne a obaja by mali proti Kanade nastúpiť.

„Liška má podvrtnutý kĺb v oblasti hornej končatiny, ale veríme, že bude pokračovať. Cíti sa dobre, zlomenina sa vylúčila,“ naznačil lekár slovenskej reprezentácie.

K dispozícii bude aj útočník Libor Hudáček, ktorý je už po viróze v poriadku. „Ak ho tréneri nominujú, môže hrať,“ vravel Grauzel.

Chytať by mal Rybár

Zápas proti Kanade čaká Slovákov v pondelok o 20.15. Do bránky by mal ísť Partik Rybár, ktorý vychytal víťazstvo nad Američanmi (proti Fínsku chytal Marek Čiliak).

„Kanaďania budú ešte lepším súperom ako Američania. Už budú zvyknutí na ľad, už sa trochu aklimatizovali. Bude to oveľa ťažšie,“ predpovedá Rybár.

„Večer sa pôjdeme na Kanaďanov pozrieť (hrajú proti Veľkej Británii – pozn. red.). Oni sa budú zlepšovať, sú to hráči z NHL. Musíme si odpočinúť, zregenerovať a ísť do zápasu s takou vervou ako doteraz,“ reagoval asistent hlavného trénera pri reprezentácii Róbert Petrovický.

Predpokladané zostavy na zápas Slovensko - Kanada:

Slovensko: Rybár - Černák, Sekera, Jaroš, Marinčin, Čajkovský, Fehérváry, Koch - Pánik, Krištof, Tatar - Nagy, Sukeľ, Studenič - Lantoši, Zigo, Daňo - Liška, Buc, Bondra - Hudáček

Kanada: Murray - Montour, Chabot, Severson, Nurse, Stecher, Theodore, Fabbro - Stone, Strome, Marchessault - Reinhart, Couturier, Henrique - Mantha, Turris, McCann - Joseph, Cirelli, Bertuzzi - Dubois, Just

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ďaloga je v nemocnici, proti Kanade určite nenastúpi