Marek Čech si súčasný titul s Portom cení viac ako minulý

SITA|21. máj 2007 o 14:43

PORTO 21. mája (SITA) - Portugalský prvoligový futbalový klub FC Porto po víťazstve v nedeľňajšom stretnutí záverečného 30. kola aktuálnej sezóny nad zostupujúcim CD Das Aves (4:1) obhájil majstrovský ...

PORTO 21. mája (SITA) - Portugalský prvoligový futbalový klub FC Porto po víťazstve v nedeľňajšom stretnutí záverečného 30. kola aktuálnej sezóny nad zostupujúcim CD Das Aves (4:1) obhájil majstrovský titul. V drese "drakov" sa už druhýkrát tešil zo zisku najcennejšej ligovej trofeje aj slovenský reprezentačný obranca Marek Čech, ktorý na Estadio do Dragao prišiel práve pred dvoma sezónami. Zatiaľ tak ani po jednom ročníku nezostal s prázdnymi rukami. "Po hvizde rozhodcu som prežíval fantastické pocity. V závere sme si to sami skomplikovali, bolo to napäté, ale napokon som veľmi šťastný, že sme to dotiahli do úspešného konca. Obe majstrovské trofeje si veľmi cením, aj keď túto možno o trochu viac, pretože som k nej prispel väčšou mierou. Odohral som viac zápasov, celkovo som v tíme skončil na 9. mieste v počte odohraných minút," povedal v rozhovore pre agentúru SITA 24-ročný rodák zo Stropkova, ktorý tak získal vo svojej kariére už štvrtý majstrovský titul. V sezóne 2000/01 sa tešil v drese Interu Bratislava, kde pôsobil v rokoch 2000 - 2004, a potom dvíhal víťazný pohár tri ročníky za sebou. V roku 2005 vyhral českú najvyššiu súťaž so Spartou Praha a v nasledujúcich dvoch sezónach získal dva tituly v FC Porto.

Kormidelník víťaza LM z roku 2004 Jesualdo Ferreira doprial Marekovi Čechovi intenzívnu majstrovskú radosť, keď ho poslal na trávnik v 85. min namiesto Lucha Gonzaleza. "Bolo to iné, mohol som titul osláviť priamo na tráve a nie na lavičke. Po zápase sme si išli všetci sadnúť do reštaurácie. Ja som pri oslavách vydržal asi do tretej ráno, pretože nie som príliš nočný typ. Ale v pondelok som už telefonoval aj s chlapcami, ktorí to vraj potiahli až do siedmej," objasnil majstrovské chvíle 16-násobný slovenský reprezentant, ktorý sa počas práve skončenej sezóny trápil aj so zdravotnými problémami: "Celkovo by som môj zdravotný stav v tejto sezóne označil prívlastkom dobrý, aj keď som mal určité menšie zranenia a choroby. V závere ma navyše trápili slabiny, aj na nedeľňajší zápas som nastupoval s injekciami. S tréningami začíname až v piatok, dovtedy budem chodiť na rehabilitácie," povedal Marek Čech a nechtiac sa tak dotkol aj ďalšej témy, ktorou je júnové kvalifikačné stretnutie o postup na ME na pôde Nemecka. "S trénerom Kocianom som už telefonoval a dohodli sme sa, že do piatka 25. mája mu dám definitívnu odpoveď, či budem môcť prísť na reprezentačný zraz," vysvetlil súčasnú situáciu ľavonový futbalista, ktorý môže nastupovať v obrane aj v stredovej formácii.

Bývalý hráč Interu Bratislava a Sparty Praha má s FC Porto platnú zmluvu ešte dva roky. "Myslím si, že s mojimi výkonmi môžu byť v klube spokojní a rovnako spokojný som tu aj ja. Zatiaľ som nezaznamenal, že by sa o mňa zaujímalo nejaké iné perspektívne mužstvo, ale momentálne je ešte skoro takéto niečo hodnotiť. Budúcnosť ukáže, či tu napokon zostanem," dodal Marek Čech.


Nachádzate sa tu:
Domov