Marek Čech sa už zotavil zo svalového zranenia

SITA|29. apr 2008 o 16:05

PORTO 29. apríla (SITA) - Stabilný člen slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Čech sa už zotavil zo svalového zranenia, vrátil sa do kádra portugalského prvoligového klubu FC Porto a trénuje bez akýchkoľvek ...

PORTO 29. apríla (SITA) - Stabilný člen slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Čech sa už zotavil zo svalového zranenia, vrátil sa do kádra portugalského prvoligového klubu FC Porto a trénuje bez akýchkoľvek obmedzení. Informáciu prinieslo viacero médií z Pyrenejského polostrova - napríklad denníky Record, Mais Futebol či A Bola.

Začiatkom apríla trebišovský rodák M. Čech pre agentúru SITA povedal: "Mám problémy so svalom - niekde medzi slabinami a stehenným svalom. Neviem ani úplne presne, ako sa ten sval volá. Nie je to obyčajné zranenie a lekári mi na začiatku týchto problémov povedali, že budem mimo hry približne dva týždne." Už vtedy bolo isté, že s "drakmi" získa svoj celkovo piaty majstrovský titul.

V sezóne 2000/01 sa M. Čech tešil v drese Interu Bratislava, v ktorom pôsobil v rokoch 2000 - 2004, a potom dvíhal víťazný pohár štyri ročníky za sebou. Na konci ročníka 2004/2005 sa radoval so Spartou Praha a v nasledujúcich troch sezónach získal primáty v Porte.

Rýchlonohý ľavák, ktorý môže nastupovať v obrane i v stredovej formácií, má zmluvu s platnosťou do konca nasledujúcej sezóny. "Stále sa hrá liga, ešte nie je koniec. Momentálne teda vôbec nerozmýšľam nad svojou budúcnosťou, to príde až po skončení súťaže, po poslednom zápase. Je predčasné hovoriť, či tu zostanem alebo čo bude ďalej," uviedol M. Čech. Porto bude v nedeľu v predposlednom kole najvyššej dlhodobej domácej súťaže - bwinLigy - hostiť zostupom ohrozený Nacional Funchal.


Nachádzate sa tu:
Domov