04.08.2021 02:00
Deň 12
Tokio 2020
Koniec

Taký hnus nikto nečakal. Olympijské súťaže v Sappore sú škandál, tvrdí Poliak

Olympijské hry v Tokiu 2020 - ilustračný záber.
Olympijské hry v Tokiu 2020 - ilustračný záber. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. aug 2021 o 14:05

Viac chce povedať po skončení Hier.

TOKIO. Organizovať olympijské súťaže v Sappore je škandál. Takýto názor na sociálnych sieťach prezentoval poľský maratónec Marcin Chabowski s tým, že podrobnosti prezradí po skončení OH v Tokiu.

Maratónsky beh sa na Hrách XXXII. olympiády uskutoční na záver programu. Ženy budú v akcii v sobotu 7. augusta a mužská časť príde na rad v posledný deň.

Keďže v Tokiu v tomto období panujú vysoké teploty, organizátori sa už dávnejšie rozhodli, že vytrvalecké súťaže v maratóne a chôdzi sa uskutočnia omnoho severnejšie v Sappore.

"Napíšem to stručne. Po rozhovore s kolegami z iných krajín máme všetci pocit, že organizácia olympijských hier v Sappore je škandál.

Túto tému budem určite rozvíjať po návrate z Japonska, ale taký hnus nikto nečakal,“ uviedol 35-ročný bežec podľa webu sport.pl.

V Sappore sa v najbližších dvoch dňoch predstavia aj slovenskí chodci Miroslav Úradník, Mária Katerinka Czaková, Matej Tóth a Michal Morvay.

Letná olympiáda Tokio 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Športy»Atletika»Taký hnus nikto nečakal. Olympijské súťaže v Sappore sú škandál, tvrdí Poliak