Maradona chváli Nemcov a pripomína rok 1986

Majster sveta 1986 Argentínčan Diego Maradona.
Majster sveta 1986 Argentínčan Diego Maradona. (Autor: TASR)
SITA|9. júl 2014 o 13:56

Diego Maradona, majster sveta z roku 1986 spomína, ako si Argentína poradila s nemeckými tankami vo finále v Mexiku.

BELO HORIZONTE. Víťazstvo Nemecka 7:1 v utorňajšom semifinále svetového šampionátu vo futbale v Belo Horizonte nad domácou Brazíliou nadchlo aj argentínsku legendu Diega Maradonu.

Majster sveta z roku 1986 chválil výkon zverencov Joachima Löwa. "Nemyslel som si, že Nemecko bude také suverénne a presvedčivé.

Lopta bola iba nemecká

Predviedli sa v štýle, ako dvojo Brazílčanov dokopy. Na trávniku to vyzeralo, akoby lopta bola iba nemecká a iba v ich moci. Hralo iba jedno mužstvo," komentoval vo svojej relácii vo venezuelskom televíznom kanáli Telesur Maradona.

Slávny Argentínčan si ešte nemyslí, že po utorňajšom výkone majú Nemci istý zisk titulu majstrov sveta. Maradona je optimista a verí, že proti trojnásobným majstrom sveta sa vo finále postavia Argentínčania, ktorí musia zdolať v stredajšom druhom semifinále Holanďanov.

Argentína zvládla nemecké tanky v roku 1986

"My sme sa už raz dokázali vyrovnať s nemeckými tankami," uviedol Maradona s odkazom na finále majstrovstiev sveta 1986 v Mexiku. Argentína vtedy zdolala Nemecko 3:2.

Maradona má v pamäti aj dosiaľ posledný vzájomný súboj oboch krajín na svetovom šampionáte. V JAR pred štyrmi rokmi Nemci zdolali Juhoameričanov suverénne 4:0.

"Teraz je iná situácia, bude to iný zápas," doplnil Diego Maradona.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Maradona chváli Nemcov a pripomína rok 1986