Maradona absolvoval operáciu mozgu, nemá žiadne komplikácie

Diego Maradona v marci 2020.
Diego Maradona v marci 2020. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. nov 2020 o 20:16

Keď sme odstránili drén, usmial sa, povedal lekár.

BUENOS AIRES. Legendárny argentínsky futbalista Diego Maradona nemá po utorňajšej operácii mozgu žiadne komplikácie.

V stredu to uviedol jeho osobný lekár a neurológ Leopoldo Luque, ktorý vykonal zákrok po tom, ako vyšetrenie magnetickou rezonanciou odhalilo subdurálny hematóm.

Užíva lieky na tlmenie bolesti

Maradonu v pondelok hospitalizovali s príznakmi depresie, anémiou a dehydratáciou na súkromnej klinike v meste La Plata neďaleko metropoly Buenos Aires.

"Nemá žiadne komplikácie, ktoré by súviseli s operáciou. Pooperačný vývoj je vynikajúci, Diego je v poriadku, užíva lieky na tlmenie bolesti. Snažíme sa k jeho zotavovaniu pristupovať progresívne.

Plne sa zhodujeme s postupom personálu na jednotke intenzívnej starostlivosti. Spolupracujeme a Diegov organizmus na liečbu reaguje veľmi dobre," citoval Luqueho portál ESPN.

Nepamätá si žiadnu nehodu

Lekár však nevedel povedať, kedy by mohol Maradona opustiť JIS: "Uvidíme deň čo deň, pooperačné nálady sú komplikované. Keď sme však odstránili drén, usmial sa, pozrel sa na mňa a chytil ma za ruku.

Prvé dojmy z jeho rozpoloženia sú kladné, ale ťažko sa to odhaduje. Rozhodneme sa, kedy vykonáme ďalšie vyšetrenie MRI, o ďalších krokoch je priskoro hovoriť."

Podľa Luqueho zapríčinila tento stav nehoda, no Maradona si žiadnu nepamätá. Minulý piatok oslávil životné jubileum 60 rokov a bol niekoľko dní v domácej izolácii.

V karanténe sa ocitol po tom, ako jeho blízky spolupracovník javil príznaky ochorenia COVID-19. Luque dodal, že Maradonova hospitalizácia nemá žiadny súvis s koronavírusom.

Odkaz mu poslal aj Messi

"Pokiaľ by túto zrazeninu nenašli včas, mohlo to dopadnúť ináč," zdôraznil právny zástupca Matias Morla, ktorý sa vyjadril aj k ďalším zdravotným problémom súčasného trénera argentínskeho klubu Gimnasia y Esgrima La Plata:

"Má diagnostikovanú depresiu, psychológ varoval pred emocionálnymi úskaliami jeho narodenín a pandémie. V uplynulých dňoch mal zvláštnu náladu, bol veľmi deprimovaný.

Nesmierne mu chýba matka a okolo narodenín sa to zhoršuje. Keď sme videli, ako upadá, vzali sme ho na kliniku, kde odhalili hematóm."

Majstrovi sveta z roku 1986 zaželal skoré uzdravenie aj slávny argentínsky futbalista súčasnosti Lionel Messi.

"Diego, posielam ti všetku silu na svete. Ja a moja rodina sa s tebou chceme stretnúť čo najskôr," napísal Messi na sociálnej sieti a pripojil spoločnú fotografiu s Maradonom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Maradona absolvoval operáciu mozgu, nemá žiadne komplikácie