Manchester United zdolá Arsenal, tvrdia legendy klubu

United je mužstvo, ktoré má najlepšiu obranu v lige, tvrdí Gary Neville.
United je mužstvo, ktoré má najlepšiu obranu v lige, tvrdí Gary Neville. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. okt 2015 o 11:41

Londýnčania nie sú v najlepšom rozpoložení, keďže ťahali za kratší koniec v oboch doterajších dueloch skupinovej fázy Ligy majstrov.

LONDÝN. Bývalí hráči anglického futbalového klubu Manchester United David Beckham a Gary Neville sa zhodli na tom, že ich niekdajší zamestnávateľ zvíťazí v nedeľňajšom dueli 8. kola Premier League na pôde Arsenalu Londýn.

"Červení diabli" z Old Traffordu prvýkrát za ostatných 110 týždňov vstúpia do duelu ako líder tabuľky Premier League.

United majú aktuálne výbornú formu. Ťahajú štvorzápasovú víťaznú sériu, pričom šesť septembrových súťažných stretnutí premenili na päť triumfov.

"Chcel by som, aby Manchester United vybojoval anglický titul. Cez víkend ho čaká veľký zápas. Stretnutia s Arsenalom boli vždy jednými z kľúčových momentov v sezóne, zvlásť v prípadoch, keď bola väčšia rivalita medzi klubmi," cituje portál eurosport.onet.pl slová ikony klubu Davida Beckhama.

Londýnčania nie sú v najlepšom rozpoložení, keďže ťahali za kratší koniec v oboch doterajších dueloch skupinovej fázy Ligy majstrov.

Neuspeli na pôde Dinama Záhreb (1:2) a ani v utorok doma proti Olympiakosu Pireus (2:3).

Promo video pred nedeľným zápasom.

"Usudzujem, že Arsenal bude pod väčším tlakom, pretože v porovnaní s United sa slabo prezentoval v Lige majstrov. Arséne Wenger je však skvelý tréner disponujúci veľmi dobrými hráčmi. Manchester United má momentálne lepšiu formu. Pevne verím, že sa na tom po nedeli nič nezmení. Je to výborne poskladané mužstvo, ktoré si s Arsenalom musí poradiť," doplnil Beckham.

Jeho niekdajší spoluhráč na klubovej aj reprezentačnej úrovni Gary Neville pripomenul, že kľúčovou z hľadiska dosiahnutia úspechu môže byť defenzívna činnosť oboch súperov.

Zverenci trénera Louisa van Gaala v doterajšom priebehu Premier League inkasovali iba päť gólov, spoločne s Tottenhamom najmenej zo všetkých tímov.

Pred dvoma rokmi vyhral Manchester United vysoko 8:2.

"United je mužstvo, ktoré má najlepšiu obranu v lige. Za to patrí veľké uznanie Van Gaalovi. Na defenzívnej hre tímu sa dá nájsť veľa pozitív. Imponuje mi, ako dobre hrajú zadáci v jednej línii, ako sa pohybujú smerom k vlastnej bránke aj k strednej zóne," povedal Gary Neville.

Obaja súperi sa doteraz vo všetkých súťažiach stretli 222-krát. Osemdesiat stretnutí sa stalo korisťou Arsenalu, v 93 prípadoch triumfoval Manchester United.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Manchester United zdolá Arsenal, tvrdia legendy klubu