Fanúšikovia v Manchestri zranili aj policajta. V United protest odsúdili

Protest fanúšikov Manchester United.
Protest fanúšikov Manchester United. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. máj 2021 o 14:40

Zápas Premier League musia dohrať.

MANCHESTER. Britská polícia začala vyšetrovať incidenty v súvislosti s neodohraným nedeľným šlágrom 34. kola anglickej futbalovej Premier League medzi Manchester United a FC Liverpool.

Zápas odložili na neurčito po obavách z bezpečnosti v súvislosti s protestmi domácich fanúšikov. Zranili pritom jedného policajného dôstojníka.

Približne dve hodiny pred začiatkom stretnutia v Manchestri vtrhli na štadión Old Trafford priaznivci United, ktorí sa rozhodli takýmto spôsobom vyjadriť protest proti americkým majiteľom klubu - rodine Glazerovcov.

Asi dve stovky z nich vnikli na trávnik, niektorí odpálili aj dymovnice.

"Zaútočili fľašou a jednému policajtovi spôsobili sečné poranenia tváre, ktoré si vyžiadali nemocničné ošetrenie," uviedla manchesterská polícia.

Hoci protestujúci fanúšikovia postupom času opustili ihrisko, naďalej zostávali pred štadiónom a odpaľovali pyrotechniku. Duel sa tak nemohol začať.

Hráči oboch tímov aj niekoľko minút po plánovanom začiatku zápasu (17.30 SELČ) boli stále na hoteli, pretože sa k štadiónu nemohli dostať.

Viacerí fanúšikovia sa dostali do stretu s policajtmi, ktorí chceli dav rozpustiť. Napokon museli stretnutie zrušiť.

Asistent veliaceho dôstojníka Russ Jackson podľa DPA uviedol, že demonštranti nemali v úmysle protestovať pokojne a odsúdil ich neuvážené a nebezpečné správanie.

Vedenie United vo vyhlásení uviedlo:

"Uznávame právo na slobodu prejav a pokojný protest. Mrzí nás však narušenie zápasu, ktoré spôsobili nespratní fanúšikovia. V ohrození bol okrem policajtov aj personál klubu."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Fanúšikovia v Manchestri zranili aj policajta. V United protest odsúdili