Vyrovnať nedokázal ani Ronaldo, Atlético zarmútilo Old Trafford

Radosť futbalistov Atlética Madrid.
Radosť futbalistov Atlética Madrid. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|15. mar 2022 o 22:54 (aktualizované 15. mar 2022 o 23:16)

Atlético Madrid je druhým španielskym štvrťfinalistom.

Liga majstrov 2021/2022

Osemfinále - odveta:

Manchester United - Atlético Madrid 0:1 (0:1)

Gól: 41. Lodi, ŽK: Matič, Dalot - De Paul.

Rozhodovali: S. Vinčič - T. Klančnik, A. Kovačič (Slovin.)

Manchester: De Gea - Dalot, Maguire (84. Mota), Varane, Telles - McTominay (67. Matič), Fred (76. Cavani), Fernandes (67. Pogba) - Elanga (67. Rashford), Ronaldo, Sancho

Atlético: Oblak - Llorente, Savič, Gimenez, Reinildo, Lodi - Herrera, Koke (80. Kondogbia), De Paul - Felix (90. Felipe), Griezmann (90+3. Correa)

/prvý zápas: 1:1, postúpilo Atlético/

MADRID. Futbalisti Atlética Madrid postúpili do štvrťfinále Ligy majstrov. V konfrontácii s Manchestrom United na domácej pôde síce len remizovali 1:1, ale v utorňajšej odvete sa im podarilo vyhrať na Old Trafford 1:0.

Zverenci argentínskeho trénera Diega Simeoneho predviedli výborný taktický výkon a počas celého stretnutia pustili domácich do minimálneho počtu šancí.

ONLINE prenos

ste sledovali na tomto odkaze >>>

Na presnú hlavičku Renana Lodiho zo 41. minúty mohol štvrťhodinu pred koncom rovnako reagovať Raphaël Varane. Jeho pokus však výborne zneškodnil Jan Oblak a následne si poradil aj s akrobatickým zakončením Cristiana Ronalda.

Atlético Madrid je druhým španielskym tímom v elitnej osmičke po tom, čo sa minulý týždeň poradilo Realu Madrid postúpiť cez parížsky St. Germain.

Priebeh zápasu: Manchester United - Atlético Madrid

I. polčas:

V Manchestri sa v úvode zápasu hralo medzi šestnástkami. V 13. minúte sa po dravom prieniku Bruna Fernandesa ocitol v dobrej šanci Anthony Elanga, no trafil iba hlavu slovinského brankára Jana Oblaka.

Domáci pokračovali v aktivite a po zákroku Reinilda na Fernandesa sa dožadovali pokutového kopu, hlavný rozhodca Slavko Vinčič však nechal pokračovať v hre a nevyužil ani systém VAR.

Hostia sa postupne osmelili v 34. minúte Joao Felix dopravil loptu do siete, no gól neplatil, pretože prihrávajúci Marcos Llorente stál v ofsajde.

V 41. minúte však Atléticu vyšla rýchla kontra, ktorú zakončil presnou hlavičkou k bližšej žrdi Renan Lodi - 0:1. Domáci márne protestovali, že gólovej akcii predchádzal faul na Elangu, úvodný gól zápasu zostal v platnosti.

Renan Lodi (v modrom) strieľa gól do siete Manchestru United.
Renan Lodi (v modrom) strieľa gól do siete Manchestru United. (Autor: TASR/AP)

II. polčas:

Hneď na začiatku druhého polčasu mohol vyrovnať Elanga. Jeho strela ale skončila tesne vedľa pravej žrde a neujal sa ani volej Jadona Sancha.

V 67. minúte sa tréner Manchestru Ralf Rangnick odhodlal k trojitému striedaniu. Na ihrisko poslal Marcusa Rashforda, Nemanju Matiča i Paula Pogbu.

Domácim však nepomohol k vyrovnaniu ani Cristiano Ronaldo, ktorý prekonal rekord brankára Ikera Casillasa v počte odohraných minút v Lige majstrov.

Najväčšiu príležitosť domácich mal francúzsky obranca Raphaël Varane, ale ani jeho hlavičkové zakončenie z tesnej blízkosti zmenu skóre neprinieslo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Vyrovnať nedokázal ani Ronaldo, Atlético zarmútilo Old Trafford