Mám za sebou najkrajšiu sezónu v kariére, priznáva Cibulková

Dominika Cibulková pózuje s trofejou pre Tenistku roka 2016 na Slovensku.
Dominika Cibulková pózuje s trofejou pre Tenistku roka 2016 na Slovensku. (Autor: SITA)
TASR|17. nov 2016 o 09:34

Víťazka záverečného výberového turnaja WTA Finals získala ocenenie Tenistka roka 2016 na Slovensku.

BRATISLAVA. Po najúspešnejšej sezóne v kariére si ešte vychutná päťdňový pobyt v kúpeľoch, potom opäť začne naplno zarezávať. Slovenská Tenistka roka Dominika Cibulková bude najskôr naberať kondíciu vo Vysokých Tatrách.

Odtiaľ sa koncom novembra presunie na tradičné sústredenie na Floridu.

V roku 2017 chce nadviazať na výsledky, ktoré ju dostali na post svetovej päťky.

"Mám za sebou najkrajšiu sezónu v kariére, ktorá mi priniesla veľmi silné emócie. Ocenenie Tenistka roka je pre mňa čerešničkou na torte. Chcem pokračovať v nastúpenom trende. Tohtoročné výsledky beriem ako zadosťučinenie aj ako veľkú motiváciu do budúcnosti," zdôraznila víťazka MS WTA Tour v Singapure.

Cibulková sa v počte ocenení pre najlepšiu slovenskú tenistku vyrovnala Daniele Hantuchovej, Karolovi Kučerovi i Dominikovi Hrbatému. "Sú to štatistické ocenenia, mňa oveľa viac teší renking a to, aké turnaje som dokázala vyhrať. Až postupne mi dochádza, že som triumfovala na prestížnom šampionáte WTA v konkurencii ôsmich najlepších hráčok sveta. Ešte stále sme im neposlali späť víťaznú trofej. Keď som prišla do našej hosťovskej izby a videla som ju tam vystavenú, povedala som si: 'Wau, tento krásny pohár som dokázala získať.' Je to niečo úžasné."

Dominika Cibulková na konci sezóny ovládla turnaj WTA Finals.

Aj pre Cibulkovej trénera Mateja Liptáka bol rok 2016 najúspešnejší. "V minulosti som viedol Petru Kvitovú i Danielu Hantuchovú, no najväčšie úspechy som dosiahol práve s Domčou. V uplynulom roku dokázala vyhrať štyri turnaje, čo je neuveriteľné. Predtým získala maximálne jeden titul za rok," tešil sa.

"Je obdivuhodné, ako sa po operácii achilovky dokázala vrátiť medzi absolútnu svetovú špičku. Verím, že sa v rebríčku ešte môže posunúť vyššie."

Aj tréner Matej Lipták má za sebou skvelú sezónu.
Aj tréner Matej Lipták má za sebou skvelú sezónu. (Autor: SITA)

Cibulkovej kouč, ktorý je zároveň aj kapitánom slovenského fedcupového tímu, si počas slávnostného galavečera v bratislavskom NTC prevzal ocenenie pre Tím roka. Liptáka by potešilo, keby jeho zverenkyne v roku 2017 postúpili do svetovej skupiny. Začiatkom februára ich na antuke vo Forli čaká Taliansko. V prípade triumfu by v aprílovej baráži bojovali o návrat medzi elitnú osmičku.

"Pevne verím, že sa nám v čo najkratšom čase podarí postúpiť do najvyššej ligy a opäť budeme môcť zabojovať o pohár, ktorý v roku 2002 získali naše dievčatá na čele s Danielou," zaželal si Matej Lipták.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mám za sebou najkrajšiu sezónu v kariére, priznáva Cibulková