Zverejnili svetový rebríček malého futbalu. Slováci sú vysoko

Slovenskí reprezentanti v malom futbale.
Slovenskí reprezentanti v malom futbale. (Autor: WMF)
Sportnet|25. jan 2024 o 16:00

Cieľom je posun ešte vyššie.

BRATISLAVA. Slovensko figuruje v najnovšom vydaní svetového rebríčka v malom futbale na 6. mieste. Poradie aktualizovala Svetová federácia malého futbalu, informoval Slovenský zväz malého futbalu (SZMF).

Pri zostavovaní rebríčka brali do úvahy výsledky z MS 2019 v Austrálii, MS 2023 v Spojených arabských emirátoch a z posledných európskych šampionátov.

V prípade Slovenska ide účasť na domácich ME 2022 v Košiciach.

Slovenskí reprezentanti obsadili na oboch svetových šampionátoch zhodne 7. miesto, na domácich majstrovstvách Európy boli na 5. priečke.

Svetový rebríček vedú aktuálni majstri sveta z Rumunska, za ktorými nasledujú majstri Európy z Azerbajdžanu a bronzoví medailisti z MS 2023 Maďari.

Štvrtí sú strieborní medailisti z posledných MS z Kazachstanu a piate je s tesným odstupom Česko. Slováci majú na 6. pozícii rovnaký počet bodov ako Bulharsko.

„Je skvelé, že sa Slovensku podarilo v rebríčku posunúť takto vysoko. Je to zásluhou dlhodobo kvalitnej práce s nielen s reprezentáciou, ale taktiež celej hierarchie súťaží pod hlavičkou SZMF," povedal prezident SZMF Peter Králik.

"Posledné tri veľké šampionáty znamenali pre náš výber vždy postup do štvrťfinále. My sme však motivovaní a budeme neustále pracovať na tom, aby šieste miesto nebolo našim vrcholom, ale aby sme sa v rebríčku posunuli ešte vyššie. Pomôcť nám v tom môžu najbližšie júnové Majstrovstvá Európy v Bosne a Hercegovine," dodal.

Svetový rebríček v malom futbale - k 25. januáru 2024 (TOP 15)

TOP 15 svetového rebríčka v malom futbale k 25. januáru 2024.
TOP 15 svetového rebríčka v malom futbale k 25. januáru 2024. (Autor: WMF)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»Zverejnili svetový rebríček malého futbalu. Slováci sú vysoko