Malo na dosah rekord Tottehnamu. City stratilo body aj pre vrieskajúci dav

Moussa Dembele strelil Manchestru City dva góly.
Moussa Dembele strelil Manchestru City dva góly. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. sep 2016 o 10:54

Obaja tréneri boli s bodom spokojní, pričom ocenili nezabudnuteľnú atmosféru na štadióne.

GLASGOW. Tréner Manchestru City Pep Guardiola pred zápasom futbalovej Ligy majstrov so Celticom Glasgow vyzvedal u svojich priateľov z Barcelony, čo ho asi tak môže čakať v Celtic Parku.

Škóti pred dvoma týždňami utŕžili na Camp Nou sedem gólov, ale v domácom prostredí sa im darilo oveľa lepšie.

Futbal v surovej podobe

Pred 60-tisícovým vrieskajúcim davom Guardiolovým zverencom prestrihli šnúru desiatich víťazných stretnutí a nedopriali im vyrovnanie anglického rekordu Tottenhamu Hotspur z roku 1960.

Hráči londýnskeho klubu vtedy predviedli na začiatku sezóny jedenásť víťazstiev za sebou.

Plnokrvný futbal priniesol šesť gólov, po tri na každej strane a na konci spokojnosť na oboch stranách. Domáci trikrát viedli, hostia trikrát dotiahli a všetky góly padli do 60. minúty.

Daily Mail opísal atmosféru súboja takto: "Nič vás nedokáže pripraviť na takúto futbalovú noc. Keď zelená polovica Glasgowa je ukričaná a jej futbalisti hrajú ako obri, všetko sa roztrasie pozitívnou energiou. Toto bol futbal vo svojej prirodzenej, až surovej podobe. Atmosfére v Celtic Parku sa žiadny iný štadión v Lige majstrov nevyrovnaná a aj v Premier League môžu o nej len snívať."

City muselo trikrát doťahovať

"Takýto hluk som nikdy predtým nezažil. A verte mi, že s futbalom som prešiel celý svet a zažil som rôzne typy fanúšikov," vystrúhal poklonu divákom tréner Celticu Brendan Rodgers na sociálnej sieti.

Na tlačovej konferencii po stretnutí povedal: "Snaha mojich hráčov bola enormná. Vždy, keď sme boli v útoku, mal som pocit, že môžu skórovať. Nechcem ich vôbec kritizovať, aj keď vždy sa dá hrať aj lepšie."

Pep Guardiola potvrdil, že si váži dosiahnutú remízu, hoci prišla po desaťzápasovej víťaznej sérii.

"Bod je v poriadku, lebo je zaslúžený. Nemyslím si, že hráči rátali s tým, že môžu vyhrať všetky zápasy v tejto sezóne. To je nemožné a nedokáže to ani najlepšie mužstvo na svete," skonštatoval španielsky futbalový stratég.

Manchester City bol spokojný aj s bodom.
Manchester City bol spokojný aj s bodom. (Autor: SITA/AP)

Celtic viedol 1:0, 2:1, aj 3:2. Najmä oba zásahy mladého Francúza Moussu Dembélého v 3. a 47. minúte boli mentálnym šokom pre lídra anglickej Premier League, ktorý v šiestich zápasoch Premier League inkasoval dovedna len päť gólov.

Na debakel zabudli

Guardiola priznal, že skoré góly súpera v úvode oboch polčasov boli pre jeho mužstvo nečakanou sprchou, ale postavili sa k problému čelom.

Zakaždým rýchlo vyrovnali.

"Nikdy nie je ľahké doháňať náskok súpera, navyše ešte na jeho ihrisku, a to dokonca trikrát. Bol to mentálny šok inkasovať v úvode oboch polčasov už po dvoch minútach. A možno dobrá lekcia pre našich hráčov, aké je dôležité zachytiť úvod," skonštatoval Guardiola.

Jeho zverenci dominovali vo všetkých relevantných štatistikách (strely na bránku 9-3, mimo nej 7-2, držanie lopty 57%-43%).

"Hrali sme útočne a vytvárali si šance. Zabudli sme na debakel od Barcelony a poučili sa z toho. Všetko negatívne sme zahodili a ukázali sa čo najlepšie," uviedol krídelník Celticu Scott Sinclair na webe UEFA.

Ani on nezabudol pripomenúť dôležitý faktor: "Fanúšikovia stáli za nami počas celého stretnutia. Boli neuveriteľní."

Lídrom je Barcelona

Mužom zápasu bol dvojgólový 20-ročný Francúz Dembélé. Najmä jeho akrobatický zásah cez hlavu chrbtom k bránke na 3:2 bol ukážkovou pohotovosti, umu a šikovnosti.

"Sme radi, že ho máme. V lete bol o neho záujem vo viacerých kluboch, ale jeho agent preukázal múdry prístup. Mohol ísť do mužstva v tzv. lepšej lige a sedieť tam na lavičke, ale on si vybral náš klub, kde môže hrať, postupne sa zlepšovať a zvyšovať svoju cenu. Videli ste jeho obratnosť pri treťom góle? Je to obrovský talent," pochválil Rodgers bývalého hráča Fulhamu.

Dembele patril medzi hrdinov stretnutia.
Dembele patril medzi hrdinov stretnutia. (Autor: TASR/AP)

V C-skupine Ligy majstrov po dvoch odohraných kolách je na čele FC Barcelona so šiestimi bodmi, keďže Katalánci v stredu zvíťazili na trávniku Borussie Mönchengladbach 2:1.

Druhý je Manchester City so štyrmi bodmi, Celtic má jeden bod a nemecký zástupca je posledný bez bodu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Malo na dosah rekord Tottehnamu. City stratilo body aj pre vrieskajúci dav