Maldini po sezóne definitívne ukončí svoju kariéru

SITA|18. okt 2008 o 13:09

Ikona talianskeho futbalového veľkoklubu AC Miláno Paolo Maldini vyhlásila, že po skončení aktuálnej sezóny sa definitívne rozlúči s aktívnou činnosťou. Bývalý reprezentant ...

MILÁNO. Ikona talianskeho futbalového veľkoklubu AC Miláno Paolo Maldini vyhlásila, že po skončení aktuálnej sezóny sa definitívne rozlúči s aktívnou činnosťou. Bývalý reprezentant svojej krajiny je počas celej kariéry verný farbám AC, ktorého seniorský dres si po prvý raz obliekol v roku 1984 a dosiaľ za tento klub odohral viac ako 600 zápasov.

Dlhoročný pilier obrany "squadry azzurra" i "rossoneri" Maldini oslávil 26. júna už 40. narodeniny a má predsa len rastúce problémy vyrovnať sa mladším hráčom. "Som pevne rozhodnutý: po sezóne definitívne ukončím moju kariéru. Určite nebudem toto rozhodnutie prehodnocovať, futbalu sa však chcem venovať naďalej. Bol by som rád, ak by kapitánsku pásku prevzal Massimo Ambrosini, pretože je druhým služobne najstarším hráčom AC," povedal "Capitano" v rozhovore pre denník Il Corriere Dello Sport. "Síce som nikdy nezískal Zlatú loptu, ale nie pre ňu som začal s futbalom. Nikdy by som ju nevymenil za ligový primát či úspech v Lige majstrov. Ľutujem iba to, že som nemal príležitosť zahrať si s Diegom Maradonom," uzavrel milánsky rodák.

Vedenie AC už dávnejšie oznámilo, že vyradí z ponuky čísel na dresoch legendárnu Maldiniho trojku. Jediný, kto by ju na červeno-čiernom drese ešte mohol v budúcnosti nosiť, je niektorý z hráčových synov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Maldini po sezóne definitívne ukončí svoju kariéru