Mak dostal prísny trest. Je mi ľúto, že nepomôžem tímu, vraví

Róbert Mak pre trest vynechá až štyri zápasy PAOK Solún.
Róbert Mak pre trest vynechá až štyri zápasy PAOK Solún. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. mar 2016 o 10:22

Slovenský útočník po vylúčení potriasol rozhodcovi rukou, nezahrá si až do apríla.

SOLÚN. Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak nepomôže svojmu gréckemu zamestnávateľovi PAOK-u Solún v štyroch vystúpeniach. Dôvodom je vylúčenie v stredajšom domácom stretnutí Gréckeho pohára proti Olympiakosu Pireus.

Zápas za stavu 1:2 z pohľadu PAOK-u napokon nedohrali. Vedúci gól domácich strelil v 9. min bratislavský rodák Mak, hráči úradujúceho šampióna z Pirea dvoma presnými zásahmi otočili nepriaznivý stav.

V 86. min rozhodca neodpískal po zákroku brankára hostí na Maka pokutový kop a slovenského útočníka vzápätí vylúčil. Keď mu Mak prišiel podať ruku, rozhodca ho gestom len poslal z trávnika - Mak arbitrovu pravicu schmatol, zatriasol ňou a viditeľne frustrovaný aj so šťavnatými rečami odišiel.

Nahnevaní fanúšikovia PAOK-u následne začali hádzať na trávnik pyrotechniku, dostali sa aj do zrážky s políciou, ktorá použila slzný plyn. Situácia dospela až do štádia, že grécke ministerstvo športu zrušilo zostávajúci program aktuálneho ročníka tamojšej pohárovej súťaže.

Prvú časť trestu si už Mak odpykal, keď absentoval v nedeľňajšom ligovom dueli na trávniku Panthrakikosu (1:2). "Je mi ľúto, že nepomôžem tímu. Stalo sa, čo sa stalo. Ja sa však cítim vo vnútri úplne vyrovnaný," uviedol prostredníctvom svojej oficiálnej stránky 24-ročný futbalista, ktorý sa tak do zápasového kolotoča na klubovej úrovni vráti najskôr až 10. apríla, keď je na programe duel s Levadiakosom.

"Na tréningoch budem tvrdo pracovať. Už teraz sa teším na marcový zraz národného tímu. A taktiež aj na to, že keď mi vyprší trest, budem môcť pomôcť PAOK-u," doplnil Róbert Mak.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Mak dostal prísny trest. Je mi ľúto, že nepomôžem tímu, vraví