Majú náš rešpekt, chválili hráči Liverpoolu Bulharov

Martin Škrtel (vpravo) v súboji s Virgilom Misidjanom z Ludogorca Razgrad.
Martin Škrtel (vpravo) v súboji s Virgilom Misidjanom z Ludogorca Razgrad. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|27. nov 2014 o 08:22

Futbalisti FC Liverpool opäť nevyhrali, aj tak však majú postup do play off Ligy majstrov vo svojich rukách.

RAZGRAD. O tom, kto sa pridá k suverénnemu Realu Madrid ako druhý postupujúci z B-skupiny do osemfinále Ligy majstrov, rozhodne až záverečné 6. kolo zápasov základnej fázy.

Priamy súboj o postup sa odohrá 9. decembra na Anfield Road, kde štvorbodový FC Liverpool privíta šesťbodový Bazilej. Hosťom stačí na osemfinále remíza, domáci musia vyhrať, čo sa im nepodarilo v stredu v Sofii.

Razdrad chce vyhrať v Madride

Nad bulharským šampiónom Ludogorcom viedol FC Liverpool so slovenským stopérom Martinom Škrtelom v zostave ešte v 87. minúte 2:1, ale presná hlavička obrancu Georgia Terzieva po rohovom kope znamenala vyrovnanie.

Napriek zisku bodu už Razgrad nemôže postúpiť do osemfinále Ligy majstrov, ale môže si zabezpečiť pokračovanie v jarnom šestnásťfinále Európskej ligy. Stačí mu maličkosť - zvíťaziť v Madride alebo aj remizovať za predpokladu, že Liverpool prehrá s Bazilejom.

Zostrih zápasu Razdrad - Liverpool.

"Skóroval som proti Liverpoolu a na to nikdy nezabudnem. Súpera so svetovými hráčmi v zostave sme herne prevýšili. Prečo by sme nemohli zvíťaziť v Madride?“ zamyslel sa strelec vyrovnávajúceho gólu Razgradu Terziev.

Henderson: Ludogorcu patrí náš rešpekt

"Mrzí nás gól v závere, ale cieľ zostať v hre o postup až do konca sme splnili. Máme osud vo svojich rukách a hráme pred vlastnými fanúšikmi. To je pre nás veľmi motivujúce a musíme to využiť," uviedol tréner Liverpoolu Brendan Rodgers

"Máme za sebou náročný zápas s emóciami na oboch stranách. Ludogorcu patrí za skvelý výkon náš rešpekt. Teraz nás čaká domáci duel s Bazilejom, ktorý o všetkom rozhodne,“ uviedol strelec druhého gólu Liverpoolu Jordan Henderson.

Wenger: Musíme vymeniť človeka pri žrebe

Futbalisti Arsenalu Londýn sa predstavia vo vyraďovacej časti Ligy majstrov v 15. sezóne za sebou. Rozhodlo o tom ich v zápase D-skupiny nad Borussiou Dortmund 2:0.

Kouč Arséne Wenger žiaril spokojnosťou. "Napĺňa ma to hrdosťou. Nie je ľahké udržať si vyrovnanosť výkonov, ale nám sa to darí a mňa to veľmi teší. Teraz musíme urobiť všetko preto, aby sme sa v súťaži dostali čo najďalej," povedal francúzsky tréner.

Zostrih zápasu Arsenal - Dortmund.

V roku 2006 prehral Arsenal vo finále súťaže s Barcelonou, ale v nasledujúcich ôsmich sezónach sa Londýnčania prebojovali do semifinále iba raz.

"Prečo? Asi potrebujeme, aby sa vymenil človek pri žrebovaní osemfinále, lebo zakaždým nám vytiahne mužstvo, ktoré nechceme," zasmial sa Wenger. "Do februára sa musíme zlepšiť ako tím a zobrať si to dobré zo zápasu proti Borussii. Verím, že sa nám vrátia do zostavy aj všetci zranení hráči," doplnil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Majú náš rešpekt, chválili hráči Liverpoolu Bulharov