Majú finančné problémy. Štrnásť ruských klubov dostalo zákaz prestupov

Ešte v minulej sezóne hrali futbalisti Rubinu Kazaň v skupinovej fáze Európskej ligy - na snímke v zápase proti Liverpoolu jeho hráč Blagoj Georgiev sklzom posiela k zemi Emreho Cana. Teraz má ruský klub finančné problémy a dostal zákaz prestupov.
Ešte v minulej sezóne hrali futbalisti Rubinu Kazaň v skupinovej fáze Európskej ligy - na snímke v zápase proti Liverpoolu jeho hráč Blagoj Georgiev sklzom posiela k zemi Emreho Cana. Teraz má ruský klub finančné problémy a dostal zákaz prestupov. (Autor: TASR/AP)
TASR|19. dec 2016 o 17:02

Potrestané kluby si nesplnili peňažné záväzky týkajúce sa výplat, transferov a daní.

MOSKVA. Ruský futbalový zväz (RFS) potrestal štrnásť klubov z najvyšších dvoch súťaží zákazom prestupov za finančné problémy.

Kluby nesmú podpísať zmluvy s novými hráčmi, lebo načas nesplnili peňažné záväzky týkajúce sa výplat, transferov a daní.

Medzi potrestanými prvoligistami sú Rubin Kazaň, Amkar Perm, Krídla Sovietov Samara a Tom Tomsk, sankcia postihla aj lídra druhej ligy Dinamo Moskva.

Problémy vyplynuli z nepriaznivej ekonomickej situácie štátnych spoločností a oblastných vlád, ktoré sú najčastejšie zdroj financovania klubov.

Informovala o tom agentúra AP.

Medzi potrestanými klubmi je aj Rubin Kazaň.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Majú finančné problémy. Štrnásť ruských klubov dostalo zákaz prestupov