Zvolen vyhral v Trenčíne a stiahol jeho náskok

Zvolen oslavoval dôležité víťazstvo.
Zvolen oslavoval dôležité víťazstvo. (Autor: TASR)
SITA|8. dec 2017 o 20:08

Pozrite si súhrn piatkových výsledkov Tipsport ligy 2017/2018.

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejisti Banskej Bystrice si na vlastnom ľade poradili s hráčmi Liptovského Mikuláša 4:1 v piatkovom stretnutí 26. kola slovenskej Tipsport ligy.

Domáci si už v úvodnej tretine utvorili dvojgólový náskok, najprv sa presadil Éric Faille, tesne pred prvou sirénou skóroval kapitán Tomáš Surový. Tretí zásah pridal v polovici zápasu Martin Andrisík.

V záverečnom dejstve skorigoval Martin Kriška, ale výsledkovú definitívu zaobstaral domáci Ivan Ďatelinka. Liptovský Mikuláš utrpel tretiu prehru po sebe a v ligovej tabuľke figuruje na 8. mieste. Majstrovská Banská Bystrica uspela v riadnom hracom čase prvýkrát po troch dueloch.

Pozrite sa, ako prebiehal súboj Trenčína so Zvolenom (fotogaléria): fotogaléria

8.12.2017

Detva opäť prehrala

6.

krát za sebou prehrala Detva. V ligovej tabuľke je posledná.

Hokejisti Žiliny na vlastnom ľade zvíťazili nad hráčmi Detvy 3:1. Nováčik inkasoval už v úvode zápasu, keď sa presadil domáci Marek Tvrdoň.

Na ďalší gól si museli počkať diváci až do záverečnej tretiny - vyrovnať sa podarilo Filipovi Surovkovi. Nádeje na bodový zisk zmaril Detve necelých šesť minút pred koncom duelu Juraj Jurík, poisťujúci zásah pridal o dve minúty neskôr Tomáš Pospíšil.

Detva prehrala šiestykrát za sebou a v ligovej tabuľke je posledná.

Trenčín prehral po predĺžení

Líder slovenskej hokejovej Tipsport ligy Trenčín doma podľahol Zvolenu 3:4 po predĺžení. Do vedenia sa ako prvá dostala Dukla gólom Tibora Vargu.

V druhej tretine však vyrovnal Lukáš Jurík a misky váh v prospech hostí naklonil v tej istej časti hry Peter Šišovský. V záverečnom dejstve sa opäť presadil Tibor Varga - 2:2. Zvolenčanov dostal späť do výhody v 53. min Milan Kytnár, ktorý premenil nariadené trestné strieľanie po faule Matúša Holendu.

Vzápätí poslal duel do predĺženia domáci Peter Ölvecký. V ňom rozhodol o druhom bode pre Zvolen v 64. min Jozef Kováčik.

Hostia potvrdili dobrú formu, keď si pripísali siedmy ligový triumf po sebe. Aktuálne tretí Zvolenčania stiahli náskok Trenčína na čele tabuľky na 7 bodov a Košíc na druhom mieste na jediný bod.

Nitra potvrdila dobrú formu

HK Nitra doma zdolal HK Poprad 3:1. Hostia držali krok s úradujúcim vicemajstrom iba v prvej tretine, keď na gól Mareka Slováka odpovedal Peter Lichanec.

Doma rozhodli o svojom víťazstve v druhom dejstve zásahmi Petra Ordzovenského a Judda Blackwatera.

V tretej časti hry sa už neradovalo ani jedno z mužstiev, a tak Nitra pod vedením staronového kouča Antonína Stavjaňu napravila zaváhanie z minulého kola a pripísala si siedmy triumf z ostatných ôsmich ligových zápasov.

Hokej - Tipsport liga 2017/2018 - 26. kolo - piatok:

HC ‘05 iClinic Banská Bystrica - MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Góly: 11. Faille (Giľák, Delisle), 20. T. Surový (Rosandič, Brittain), 31. Andrisík (Hohmann), 57. I. Ďatelinka (Asselin) - 52. Kriška (M. Uram)

Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Stano, Fridrich - Gegáň, Rojík, 2157 divákov

Banská Bystrica: Lukáš - Kubka, I. Ďatelinka, Delisle, J. Brejčák, Rosandič, V. Mihálik, P. Valent, A. Sedlák - Lamper, T. Surový, Brittain - Hohmann, Bubela, M. Bartánus - Giľák, Faille, Asselin - Kabáč, Češík, Andrisík

Liptovský Mikuláš: Košarišťan - Nádašdi, Luža, Pacalaj, R. Suchý, Tabaček, Moravčík, J. Nemec, Mezovský - Kriška, M. Sukeľ, M. Uram - B. Rapáč, Paukovček, P. Koyš - Rudolf Huna, Langhammer, J. Sukeľ - Števuliak, Piatka, A. Laco

Hlasy po zápase:

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Nebol to ľahký zápas, súper bol nepríjemný, zápas bol otvorený až do konca. V druhej tretine sme mohli odskočiť, čo sa nám nepodarilo, momentálne nie sme v najlepšej pohode, no veľa sme trénovali a malo by sa to časom prejaviť. Žiaden súper nie je ľahký, súťaž je vyrovnaná, my sme predtým v zápasoch zaváhali, o to viac som rád, že sme za tri body zvíťazili."

Pavel Paukovček, tréner L. Mikuláša: "Vytvorili sme si šance, nepremenili sme ich a súper naše chyby trestal. Má kvalitný káder a využil šance, ktoré sa mu ponúkali."

MsHK Doxxbet Žilina - HC 07 Orin Detva 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Góly: 2. M. Tvrdoň (Poulin, Chaloupka), 55. J. Jurík, 59. T. Pospíšil - 44. Surovka (F. Fekiač, Videlka)

Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kalina, Orolin - Jobbágy, Korba, 755 divákov

Žilina: T. Tomek - Juraško, P. Mikuš, Chaloupka, Poulin, Michal Roman, Harant, Mendrej, Hatala - Klimenta, Handlovský, T. Pospíšil - J. Jurík, R. Hruška, M. Tvrdoň - Stupka, Holovič, Švihálek - Váňa, Meliško, Rogoň

Detva: Hackett - Martin Chovan, Kuklev, F. Fekiač, Sládok, Vyskoč, M. Šimon, D. Jendroľ, Gachulinec - Milý, Ščurko, Gašpar - Piačka, Surovka, Tibenský - Videlka, Matúš Chovan, Žilka - Utkin, Murček, Abramov

Hlasy po zápase:

Petr Rosol, tréner Žiliny: "Dve tretiny sme nehrali dobre, súper dobre korčuľoval a hral dôrazne. Vôbec sme sa neudržali na puku, neboli na nás žiadne fauly a presilovku, z ktorej sme otvorili skóre, sme mali iba preto, lebo súper zle striedal. Až v záverečnej tretine sme súpera občas zavreli do tretiny, boli z toho šance a dve z nich sme, našťastie, využili a vyhrali. Nebol to pekný zápas a výkon, aký sme si predstavovali, ale tri body sa počítajú."

Ivan Dornič, tréner Detvy: "Asi to nahrám na kazetu, aby som sa nemusel po každom zápase opakovať. Odohráme vyrovnaný, kvalitný zápas, v niektorých fázach sme boli lepší ako domáci, ale stroskotali sme na vyložených šanciach. Vytvorili sme si tri - štyri gólové tutovky a nevieme ich premeniť. Pokiaľ sa to nenaučíme, body zbierať nebudeme. Chlapcom nemám čo vyčítať, hrajú na čo majú, ale zrejme musíme doplniť káder o jedného - dvoch strelcov."

HK Dukla Trenčín - HKM Zvolen 3:4 po predĺžení (1:0, 0:2, 2:1 - 0:1)

Góly: 8. T. Varga (R. Dlouhý, Holenda), 46. T. Varga (Cebák), 55. Ölvecký (Bezúch) - 23. L. Jurík, 37. Šišovský (Michal Chovan), 53. Kytnár (trest. strieľanie), 64. J. Kováčik (Michal Chovan)

Vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bejček, Mrkva - Špur, Šefčík, 2877 divákov

Trenčín: M. Valent - L. Romančík, Starosta, Themár, Cebák, Bohunický, Holenda, Pač - Radivojevič, Ölvecký, Bezúch - Marcel Hossa, Sojčík, T. Varga - O. Mikula, R. Dlouhý, Gašparovič - J. Švec, J. Pardavý ml., D. Hudec

Zvolen: M. Šimko - Ross, Drgoň, J. Kováčik, T. Bokroš, Wharton, Hraško, Andersons, Ťavoda - Obdržálek, O. Steen, Coffman - Michal Chovan, M. Kytnár, Šišovský - Matis, L. Jurík, T. Török - Martin Ďaloga, V. Fekiač, Síkela

Hlasy po zápase:

Peter Oremus, tréner Trenčína: "Bol to pre nás ťažký duel, pretože Zvolen hral podobne ako v jeho predchádzajúcich zápasoch výborne. Chceli sme vyhrať, ale aj vzhľadom na priebeh stretnutia si získaný bod veľmi vážim, pretože súper nás nepúšťal do šancí."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Diváci videli veľmi zaujímavý zápas, ktorý bol síce vyrovnaný, ale na našu stranu sa priklonilo šťastie. Najmä v druhej a tretej tretine sme mali lepšie nohy a v predĺžení sa nám podarilo získať bod navyše."

HK Nitra - HK Poprad 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)

Góly: 10. M. Slovák (Blackwater, Mezei), 28. Ordzovenský (M. Slovák, Rais), 30. Blackwater (Milam, Ordzovenský) - 17. Lichanec

Vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše Abdul (Poprad) 5+DKZ za napadnutie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Jonák - Výleta, Synek, 2467 divákov

Nitra: Lawson - Rais, Mezei, Milam, Ordzovenský, M. Versteeg, Rýgl, Michal Pupák, Korím - M. Paulovič, M. Krištof, T. Mikúš - Macík, M. Slovák, Blackwater - Csányi, J. Šiška, Kutálek - Miroslav Pupák, Timotej Šille, Fominych

Poprad: Corbeil - McDowell, D. Brejčák, P. König, Jáchym, Davydov, Česánek, Dinda, Ježek - Svitana, Mlynarovič, Štrauch - Abdul, Lichanec, Buc - D. Bondra, Vartovník, Matúš Paločko - Rapáč, Heizer, L. Hvila

Hlasy po zápase:

Andrej Kmeč, tréner Nitry: "Bol to určite zaujímavý zápas, myslím si, že sme dominovali. Presilové hry, ktoré sme dostali, boli zaslúžené a myslím si, že ich mohlo byť aj viac. Pre nás sú podstatné tri body. Keby sme chceli do detailov tento zápas rozoberať, tak by tlačovka trvala možno hodinu a pol a nikdy nedospejeme k zhode. Sú to dva rôzne pohľady, ale niektoré veci tam boli zarážajúce."

Marcel Ozimák, tréner Popradu: "Z jednej strany musím pochváliť chlapcov, že sa bili až do konca o výsledok. Nedá mi však, aby som nepovedal tri veci, ktoré ovplyvnili tento zápas. Ja verím, že Lawson sa dostane z toho brutálneho zákroku, ktorý na neho bol a nebude Nitre chýbať viac ako mesiac. Druhý faktor, ktorý ovplyvnil zápas, bol kontakt s Corbeilom a z toho pramenil gól. Žiaľ, od rozhodcov sme dostali vyjadrenie, že gól neuznal videorozhodca a nie oni. Tretiu vec, ktorú chcem za seba povedať je, že bola tam situácia, kedy Ježek korčuľoval smerom do brány a chcel dorážať puk a bol na jednej nohe. Domáci hráči ho natlačili na brankára, takže to si treba celé pozrieť ešte raz. Mňa by nikdy nenapadlo atakovať brankára. Ja mám nejakú etiku trénera. To môže napadnúť iba človeka, ktorý s takým obvinením prišiel. Súperovi gratulujem a ideme do ďalších bojov."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Zvolen vyhral v Trenčíne a stiahol jeho náskok