Kapitán Manchestru United dostal v Grécku podmienku. Chce sa odvolať

Harry Maguire.
Harry Maguire. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. aug 2020 o 14:04

Keďže šlo o jeho prvé previnenie v Grécku, dostal iba podmienku.

BRATISLAVA. Podmienečný trest na 21 mesiacov a 10 dní s odkladom na tri roky dostal kapitán anglického futbalového klubu Manchester United obranca Harry Maguire od súdu na gréckom ostrove Syros za štvrtkový incident na neďalekom ostrove Mykonos.

Dvadsaťsedemročného reprezentanta Anglicka uznal súd vinným z opakovaného ublíženia na zdraví, pokus o úplatok, násilia voči polícii a urážky policajtov po zatknutí. Keďže šlo o jeho prvé previnenie v Grécku, dostal iba podmienku.

Napriek tomu sa futbalista plánuje voči verdiktu odvolať. "Zostávam silný a sebavedomý, keďže sa cítim nevinný. Obeťou som ja aj moja rodina a priatelia," povedal Maguire podľa BBC Sports.

Opletačky so zákonom v Grécku vyústili do vyradenia skúseného beka z nominácie reprezentačného trénera Garetha Southgata na septembrové súboje Ligy národov proti výberom Islandu a Dánska.

Dotknutý futbalista po oboznámení sa s verdiktom na sociálnej sieti uverejnil výrok: "Tri veci nemožno schovať - slnko, mesiac a pravdu."

Iba o niečo lepšie pochodili spolupáchatelia Harryho Maguira. Jeho o rok starší brat Joe aj dvadsaťdeväťročný kamarát Christopher Sharman dostali podmienečné tresty na 13 mesiacov tiež s odkladom na tri roky.

Podľa právnika uvedenej trojice Alexisa Anagnostakisa incident sa stal po tom, ako skupina Albáncov vstrekla do tváre sestry Harryho a Joea Maguirovcov neznámu látku, následkom čoho žena omdlela.

Taká bola verzia obhajoby pred súdom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Kapitán Manchestru United dostal v Grécku podmienku. Chce sa odvolať