Magnitogorsk zdolal Lev po predĺžení, vo finále vedie 3:2 na zápasy

Snímka z finále v Prahe.
Snímka z finále v Prahe. (Autor: twitter.com)
TASR|26. apr 2014 o 15:58

O oba góly domácich sa postaral v play off veľmi produktívny Sergej Mozjakin.

MAGNITOGORSK. Hokejistov Metallurgu Magnitogorsk delí od zisku Gagarinovho pohára v KHL 2013/2014 už len jedno víťazstvo. V sobotňajšom piatom finále play off zdolali Lev Praha na domácom ľade 2:1 po predĺžení.

Skóre stretnutia otvorili domáci v 26. minúte, keď Kovářovu prihrávku z prvej umiestnil do siete Mozjakin. Následne sa hra rozbehla a oba tímy si vytvorili niekoľko gólových šancí, hráči však nechali vyniknúť brankárov.

Vyrovnania sa Pražania dočkali v 43. minúte, Ševcovu strelu tečoval za Košečkinov chrbát strelec Azevedo. Kanaďan s portugalskými predkami sa presadil v šiestom stretnutí v rade. Vo finále dal už šesť gólov.

Obaja brankári Košečkin i Vehanen potom držali šance oboch tímov skvelými zákrokmi.

V 69. minúte po zaváhaní obrany Leva rozhodol po ďalšej prihrávke od Kovářa Moziakin, ktorý vo finále nazbieral už 11 bodov (4+7).

Slovák Lukáš Cingeľ odohral v drese Leva 15:28 minúty. Šiesty zápas série je na programe v pondelok v pražskej O2 Aréne.

Play off KHL - 5. finále:

Metallurg Magnitogorsk - Lev Praha 2:1 pp (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Góly a asistencie: 26. Moziakin (Jan Kovář), 69. Moziakin (Zaripov, Jan Kovář) - 43. Azevedo (Zackrisson, Ševc)

/stav série: 3:2/

Lev dostane vysokú pokutu

Lev Praha neminie trest za nepokoje v hľadisku po skončení štvrtkového štvrtého finále. Lev prehral 3:5. Jeho hráči nezniesli neúspech a pri záverečnej siréne vyprovokovali hromadnú bitku, počas ktorej diváci zahádzali ľadovú plochu rôznymi predmetmi.

"Vedenie KHL operatívne zareagovalo na vzniknutú situáciu. Takéto prípady sú neprípustné, zvlášť vo finále Gagarinovho pohára. Lev dostane vysokú pokutu v súlade s reglementom súťaže," vyhlásil riaditeľ pre hokejové operácie KHL Viktor Šalajev. Výšku trestu pre pražský klub zatiaľ nezverejnili.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Magnitogorsk zdolal Lev po predĺžení, vo finále vedie 3:2 na zápasy