Skončí Rybáriková s tenisom? Už som kvázi rozhodnutá, vraví

Magdaléna Rybáriková.
Magdaléna Rybáriková. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. okt 2019 o 10:47

Slovenka nestíha proti mladším hráčkam.

BRATISLAVA. Má 31 rokov a možno už aj po profesionálnej tenisovej kariére. Niekdajšia svetová sedemnástka Magdaléna Rybáriková sa už pred viac ako mesiacom rozhodla ukončiť sezónu a koketuje aj s myšlienkou, že v augustovej kvalifikácii na newyorský US Open absolvovala svoj posledný súťažný duel.

"Je to jedna z možností. Už som kvázi rozhodnutá, akurát si to rozhodnutie ešte nechávam pre seba. Keď príde tá chvíľa, poviem aj verejne, či idem alebo nejdem hrať. Zatiaľ sa budem venovať sama sebe," povedala Rybáriková podľa pondelkového vydania denníka Šport.

Rybárikovú v tejto sezóne sužovali zranenia. "Teraz sa z nich zotavujem. Tento rok ich bolo nesmierne veľa. Z turnaja na turnaj som chodila polozranená a nepripravená. Preto som sa rozhodla, že si dám pauzu a tento rok už hrať nebudem.

Potom uvidím, čo ďalej so svojou kariérou. Či budem pokračovať alebo nie. Zatiaľ mám prestávku. Bohužiaľ, moje telo je už v takom stave, že počas zápasov nevládzem. Takisto nevládzem ani trénovať, koľko treba.

Proti mladým hráčkam, ktoré sú fit, sa mi hrá ťažko. Súčasný tenis je fyzicky náročný a stále viac dievčat hrá veľmi dobre. Aby ste sa udržali na určitej úrovni, potrebujete byť zdravý,“ priznala Rybáriková.

Piešťanská rodáčka má za sebou dovolenku, keď tri týždne strávila u priateľa vo Švajčiarsku.

"Nedávno som prišla domov. Teraz sa budem venovať povinnostiam okolo dvoch domov, ktoré mi stavajú. Začiatkom budúceho roka by práce mali finišovať. Popritom si užívam voľný čas - chodím na jogu, učím sa nemčinu a hrávam golf,“ priznala Rybáriková pre denník Šport.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Skončí Rybáriková s tenisom? Už som kvázi rozhodnutá, vraví