Maďarsko
Maďarsko
Majstrovstvá Európy
19.06.2021, Skupina F
1 - 1
0:0
Francúzsko
Francúzsko

Senzácia na EURO. Maďari siahali na výhru proti favoritovi

Maďarsko - Francúzsko na EURO 2020 / 2021.
Maďarsko - Francúzsko na EURO 2020 / 2021. (Autor: SITA/AP)
Sportnet, TASR|19. jún 2021 o 16:55 (aktualizované 19. jún 2021 o 21:16)

Maďarsko a Francúzsko remizovali v zápase ME vo futbale (EURO 2020 / 2021), pozrite si priebeh a konečný výsledok.

Maďarsko - Francúzsko 1:1 (1:0)

Góly: 45+2. Fiola – 66. Griezmann

Rozhodovali: Oliver – Burt, Bennett (všetci Angl.)

ŽK: Botka - Pavard.

Maďarsko: Gulácsi – Botka, Orbán, Att. Szalai – Á. Nagy – Négo, Kleinheisler (84. Lovrencsics), Schäfer (75. Cseri), Fiola – Ád. Szalai (26. Nikolics), Sallai

Francúzsko: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Digne – Pogba (76. Tolisso), Kanté, Rabiot (57. Dembele, 87. Lemar) – Griezmann – Benzema (76. Giroud), Mbappé

BUDAPEŠŤ. Maďarsko a Francúzsko remizovali 1:1 v ďalšom zápase skupiny F na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021).

Maďari išli do vedenia v nadstavenom čase prvého polčasu gólom Attilu Fiolu, v druhom dejstve vyrovnal Antoine Griezmann.

Maďari dosiahli v náročnej skupine prvý bod a pred záverečným zápasom majú šancu na postup. Francúzi majú na konte štyri body a sú blízko k postupu.

Oba tímy uzavrú svoje účinkovanie v základnej skupine v stredu 23. júna zápasmi o 21.00 h. Maďari nastúpia v Mníchove proti domácemu Nemecku, Francúzi budú hrať v Budapešti s Portugalskom.

Tabuľka: Skupina F

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Maďarsko - Francúzsko na ME vo futbale

I. polčas

Favorizovaní Francúzi boli vo väčšej časti prvého polčasu aktívnejší a od úvodu sa snažili režírovať hru. V 14. minúte sa do šance dostal Benzema, ale brankár Gulácsi zmaril jeho strelu z hranice šestnástky.

O päť minút sa nepokrytý Mbappé dostal k hlavičke po centri Digneho, ale tesne minul bránu. Maďari mali dlho problémy so založením ofenzívnej akcie. Francúzi napádali ich rozohrávku a často hrozili domácim.

Po polhodine hry však nevyšlo zakončenie ani Benzemovi, ktorý v rýchlosti namieril vo veľkej príležitosti tesne vedľa ľavej žrde.

Domáci šokovali súpera v nadstavenom čase, keď Sallai vysunul Fiolu, ktorý sa dostal za francúzsku obranu a po úniku prekonal Llorisa - 1:0.

II. polčas

V 49. minúte si maďarský brankár poradil s pokusom Pogbu a o desať minút nevyrovnal ani Dembelé, ktorý si v šestnástke spravil priestor na strelu, ale tej chýbala presnosť.

V 66. minúte zvládli Francúzi štandardnú situáciu súpera, po ktorej sa dostali do prečíslenia. V ňom Mbappého prihrávku Orbán nešťastne tečoval priamo pred Griezmanna a ten pohotovo vyrovnal - 1:1.

Francúzi sa snažili aj o druhý gól, ale ich ofenzívnej aktivite chýbal moment prekvapenia. Maďari napokon ubránili cennú remízu a neinkasovali ani v nadstavenom čase, v ktorom Francúzi vystupňovali tlak.

V tom čase hrali už bez útočníka Barcelony Ousmana Dembélého, ktorý dostal úder do kolena.  "Radšej sme neriskovali. Viac o jeho stave budeme vedieť v najbližších dňoch," povedal Deschamps podľa DPA

Hlasy po zápase:

(zdroj: uefa.com):

Didier Deschamps, tréner Francúzska: "Z výsledku nie som nadšený, ale som spokojný. Nie je to výsledok, v ktorý sme dúfali, ale vzhľadom na okolnosti zápasu ho berieme. Maďari odohrali veľmi dobrý zápas. Neprehrali sme, máme bod, ktorý sme pridali k trom a zo silnej skupiny smerujeme do osemfinále.

Attila Fiola, strelec gólu Maďarska: "Predviedli sme odvážnejší futbal ako v predošlom zápase a v útoku sme boli lepší než proti Portugalsku. Dnešný deň bol úžasný. Proti skvelému tímu sme dosiahli fantastický výsledok. Som hrdý na náš tím aj na fanúšikov. Je to jeden z najkrajších dní v mojom živote."

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Senzácia na EURO. Maďari siahali na výhru proti favoritovi