Macedónci sa cítia byť outsidermi.

SITA|10. sep 2009 o 14:30

Kapitán macedónskej daviscupovej reprezentácie tenistov Dejan Marinkovič si nerobí ilúzie o vyhliadkach svojho družstva v blížiacom sa bratislavskom stretnutí so Slovákmi v rozhodujúcom 2. kole play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny.

BRATISLAVA.

Hrá sa 18. - 20. septembra v Sibamac aréne NTC na tvrdom povrchu Premier Latex-ite pod zatiahnutou strechou. Pôjde o miestnu premiéru kontrolného systému "Jastrabie oko" i rozlúčku Dominika Hrbatého s touto súťažou.

"Som realista: naša šanca na úspech je taká malá, ako napovedá renkingové postavenie hráčov oboch tímov, hoci v našom prípade je vplyvným dôvodom slabých rebríčkových pozícií sporadické hranie na turnajoch. Bez ohľadu na to však vzhľadom na objektívne kvality kádrov budú domáci veľkými favoritmi. Papierovo je to na ich strane. Navyše, súper si vybral rýchly podklad, na ktorom majú moji zverenci oveľa menej skúseností," povedal Marinkovič pre agentúru SITA a dodal:

"Absencia Predraga Rusevského v predbežnej nominácii nie je taktizovaním. Pre určité nezhody medzi ním a národnou federáciou naozaj nebude k dispozícii. Pricestujeme v nedeľu dopoludnia okolo desiatej a už v rovnaký deň chceme začať s prípravou v dejisku."

Marinkovič vysvetlil aj značne nízky počet štartov macedónskych tenistov za hranicami: "Tí starší, ktorí v minulosti mali dostatočný renking na účasť na challengeroch ATP či významnejších turnajoch ITF, ťažšie hľadajú motiváciu chodiť teraz po podujatiach Futures s dotáciou 10 000 dolárov. Mladším hráčom zase chýba podpora federácie, pociťujeme nedostatok sponzorov. Je za tým teda najmä absencia financií potrebných na intenzívne cestovanie."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Macedónci sa cítia byť outsidermi.