Má Ronda psychické problémy?

Vladimír Bilohuščin|19. nov 2015 o 01:00

Ronda utrpela zdrvujúcu porážku. Do hry ale zasiahlo až príliš veľa aspektov, ktoré nepatrili do klietky.

Neuveriteľný! Asi tak môžeme nazvať skvelý výkon Holly Holm v hlavnom súboji na UFC 193, keď v druhom kole ukončila Rondu Rousey kopom ako z Mortal Kombatu. Kto by bol čakal, že tento súboj dopadne takto, veď aj stávkové kancelárie vystavili Ronde netipovateľný kurz 1,02. Problémov mala ale bývalá šampiónka neúrekom. Mamka sa pustila do jej trénera, že je neschopák a mal iba šťastie, že dcérenka klopla práve na jeho dvere.  Potom Ronda zasa strašne odsúdila domáce násilie, neskôr sa ale priznala, že zrezala bývalého frajera (no troška si ju fotil, keď sa nepozerala, to je toho) a nakoniec sa začala ťahať s Travisom Brownom, ktorý ma na krku obvinenie z čoho iného ako z domáceho násilia. Aby toho nebolo málo ešte to zaklincovala celkom fajnovými rečami o lubrigačných géloch. No človek si hneď pomyslel, že by sa hodila hoďka – dve u špecialistu na problémy mentálneho razenia.

Do zápasu sa tieto aspekty jednoducho museli preniesť a aj samotná rozhodcovská legenda Herb Dean potvrdil, že ju už videl v lepšej forme. Nepochopiteľné bolo aj Rondine neťuknutie rukavíc na začiatku zápasu, čomu rozumel asi iba málokto. Pred 56 – tisícovým publikom to bol ale Hollyn večer. Od prvých minút nachádzala optimálnu vzdialenosť na údery pričom ju Ronda iba naháňala a popritom papala úder za úderom.

Taktiku ozrejmil Rondin hlavný tréner Edmond Tarverdyan: „Našim plánom bolo neustále vyvíjať tlak. Vedeli sme, že Holly si bude chcieť udržiavať odstup, takže sme museli skracovať vzdialenosti a dostávať ju pod tlak. Stále sme o tom hovorili, ale Holly odviedla výbornú prácu neustálim pohybom a zachovala si chladnú hlavu.“

Aj keď po prvom kole bolo zrejme, že Ronda na Holly v postoji nestačí, taktika sa nezmenila a aj to vyústilo v high kick, ktorý sa ozýva naprieč Austráliou dodnes. „Nemôžem povedať, že sme v tomto zápase videli od Rondy najlepší boj v postoji, ale vedeli sme, že môže boj preniesť kam chce. V prvom kole sa jej to podarilo, ale Holly sa dokázala dostať z pokusu o armbar a eliminovala aj niekoľko pokusov o takedown. Odviedla dobrú prácu,“ zhodnotil Tarverdyan.

Po tomto zápase si Ronda berie dlhší čas neplateného voľna na rozmyslenie, čo zo životom. A keď doktor zahlásil polročnú liečebnú kúru, kalendár si môžeme otočiť do letných mesiacov.

„Ronda sa mi ospravedlnila a ja som jej na to povedal, že je stále najlepšia a že sa o jej plánoch porozprávame až keď sa zotaví. Potrebuje hlavne odpočívať, nie je totiž ľahké vysporiadať sa so všetkým čo sa okolo nej udialo,“ zakončil Tarverdyan.

 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Má Ronda psychické problémy?