Lyžovanie: Zuzulová cez víkend v kanadskej Panorame

Veronika Zuzulová
Veronika Zuzulová (Autor: SITA, AP)
SITA|23. nov 2007 o 10:50

PANORAMA 23. novembra (SITA) - Tretí súťažný víkend nového ročníka Svetového pohára má pred sebou slovenská zjazdárska jednotka Veronika Zuzulová. V kanadskom stredisku Panorama v štáte Britská Kolumbia ...

PANORAMA 23. novembra (SITA) - Tretí súťažný víkend nového ročníka Svetového pohára má pred sebou slovenská zjazdárska jednotka Veronika Zuzulová. V kanadskom stredisku Panorama v štáte Britská Kolumbia je v sobotu na programe ženský obrovský slalom a v nedeľu slalom. Dvadsaťtriročná Bratislavčanka získala na doterajších dvoch podujatiach v súčte 55 bodov za 21. miesto v obrovskom slalome v Söldene a 5. miesto v slalome v Reiteralme.

Celkovo to znamená priebežnú 11. pozíciu vo Svetovom pohári a najlepší štart do sezóny v kariére. Na severoamerickom kontinente je Zuzulová so svojím minitímom už 10 dní, pričom až do stredy sa pripravovala v americkom Friscu v štáte Colorado. Potom nasledoval presun do kanadskej Panoramy, ktorá bude hostiť ženskú zjazdársku elitu po dlhých 15 rokoch. "Po príchode do Panoramy mala Veronika vo štvrtok na programe len kondičný tréning. Program na piatok je zatiaľ neistý, pretože v stredisku je sneh len na súťažných tratiach, a tak bude rozlyžovanie pred obrovským slalomom len na voľno bez bránok," informoval manažér Róbert Magát.

Počasie v Panorame je podľa jeho informácií slnečné a chladné. Usporiadatelia naplno striekajú umelý sneh, aby boli vytvorené maximálne regulárne podmienky nielen pre preteky, ale aj tréning.

Prvé kolo obrovského slalomu je v sobotu na programe o 18.00 SEČ, druhé kolo s tridsiatkou najlepších od 21.00 h. Nedeľňajší slalom sa podľa harmonogramu bude jazdiť v rovnakých časoch.


Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Lyžovanie: Zuzulová cez víkend v kanadskej Panorame