Prenasleduje ju zranenie. Súperka Vlhovej pravdepodobne nestihne začiatok sezóny

Slovinská lyžiarka Meta Hrovatová.
Slovinská lyžiarka Meta Hrovatová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|13. okt 2022 o 13:00

Nový ročník odštartuje pretekmi obrovského slalomu v Söldene.

BRATISLAVA. Slovinská lyžiarka Meta Hrovatová pravdepodobne nestihne úvod sezóny Svetového pohára. 

Súperka Petry Vlhovej nešťastne spadla v druhom kole obrovského slalomu vo švajčiarskom stredisku Lenzerheide v marci tohto roka.

Po prvom kole bola štvrtá a na dosah mala životný výsledok. Agresívna jazda sa jej však vypomstila a sezónu musela predčasne ukončiť. 

„Našťastie, nič nie je zlomené, väzy zostali neporušené. Dostala som však silný úder do kosti na pravej nohe, takže si musím oddýchnuť,“ uviedla bývalá zverenkyňa Livia Magoniho pre slovinský denník Delo. 

Vyzeralo, že v letnej príprave bolo všetko v poriadku. Akonáhle sa však záťaž zvýšila, ozvalo sa koleno. „Nechceme nič riskovať a uvažujeme deň po dni. Bolesť sa vrátila po dobrom tréningu v Argentíne a kempe vo Švajčiarsku. Trénujeme menej ako v minulých rokoch. 

Snažíme sa ju dostať do dobrej kondície aspoň do polovice sezóny. Zatiaľ nevieme, či bude schopná sa predstaviť v Söldene. Meta teraz nie je v najlepšej forme,“ prezradil pre siol.net tréner Denis Steharnik. 

Pád slovinskej lyžiarky Mety Hrovatovej v Lenzerheide.
Pád slovinskej lyžiarky Mety Hrovatovej v Lenzerheide. (Autor: TASR/AP)

„S priebehom tréningu v Argentíne som bola veľmi spokojná. Keď sme sa však dostali do obťažnejšieho terénu v Saas Fee, začala som znova pociťovať bolesť v kolene. Momentálne nie som schopná lyžovať tak, ako by som potrebovala,“ uviedla na tlačovom mítingu dvadsaťštyriročná reprezentantka. 

Slovincom bude chýbať aj Tina Robniková, ktorá sa zranila na ľadovci Saas Fee. Špecialistka na obrovský slalom utrpela zlomeninu v oblasti holennej kosti a vykĺbila si rameno. 

Našťastie, tridsaťjedenročná Slovinka nemusí podstúpiť operáciu. Rehabilitácia by mala trvať tri až štyri mesiace. Robniková by sa mala zotaviť pred majstrovstvami sveta vo Francúzsku. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Prenasleduje ju zranenie. Súperka Vlhovej pravdepodobne nestihne začiatok sezóny